Sport

Röplabda: Gödöllőn is taroltak a lányok

A SZTE EHÖK SE női röplabdásai vasárnap este Gödöllőn léptek pályára. A hiányos kerettel utazó gárda trénere, Berkes Zoltán meggyőző, határozott és higgadt játékot kért lányaitól.

Az elvárásoktól eltérően a Szeged álmosan lépett pályára. Főleg a mezőnyvédekezésben látszott ez meg: lassan mozogtak a lányok a labdáért, és pontatlanok voltak a bejátszások. A korábban megszokott hatékony szervák sem termelték a pontokat.

A gödöllői csapat viszont minden mindegy alapon kezdett, s így sikerült is elhúzniuk lelkes és ponterős játékukkal. A szett közepéhez érve Berkes Zoltán kénytelen volt időt kérni, ami szerencsére rendet tett a fejekben, és kezdtek magukra találni az EHÖK SE-s lányok. A vendégek játéka nagymértékben feljavult mind nyitásfogadásban, mind a játék többi elemében. Ezután nem volt megállás egészen a 25. pontig. Szorosan, de hozta a Szeged az első szettet.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért. A Tisza-partiak rendkívül hatékony center és szélső támadásainak, de ami a legfontosabb a röplabdában, a jó nyitásfogadásnak köszönhetően már a szett elején jelentős előnyre tett szert. Hiába volt a lelkes gödöllői fiatalok minden fáradozása. Amikor kezdtek volna felzárkózni, mindig jött egy nyitás- vagy blokk sorozat, amely megállította a hazaiakat. Végül ezt a játszmát hatalmas fölénnyel – mindössze 8 pontot engedélyezve a vendéglátóknak – nyerte a Szeged.

Az utolsó etap sem alakult másképp. Az előző szett tetemes pontkülönbségén felbátorodva nagy elánnal folytatták a lányok: pontot pont hátára halmoztak. A vendégek esélyt sem adva a Gödöllőnek, meggyőzően játszottak, és egy pillanatra sem engedték ki az irányítást a kezükből. Ennek köszönhetően a szegedi feladó tudta játszatni a játékosaival az előre megbeszélt figurákat, aminek következtében látványos labdamenetek alakultak ki. A hazai lányok szépen küzdöttek, olykor partiban voltak a Szegeddel. A lendületet azonban nem tudták megtörni: újabb elsöprő szett, és mérkőzés győzelem. Ismét három ponttal lett gazdagabb az EHÖK SE.

A fiatal, képzett játékosokból álló Gödöllő nagy önbizalommal, amolyan minden mindegy alapon kezdte a mérkőzést, mi pedig álmosan, főleg mezőnyben rendkívül statikusan mozogtunk. A játszma második felétől játékunk nagymértékben feljavult, köszönhető ez a csereként érkező játékosoknak is, akik új lendületet tudtak adni a csapatnak. Innentől kezdve gyakorlatilag végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és kevés hibával játszottunk – nyilatkozta Berkes Zoltán.

A következő bajnokira Debrecenben, az Eötvös DSE otthonában kerül sor február 23-án.

Gödöllői RC – SZTE EHÖK SE – 0:3 (21,8,13)

Fotó: Patyi Zsófia (EHÖK SE fotósa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik