Sport

India visszakapta zászlaját

india szocsi (india szocsi)
india szocsi (india szocsi)

Ismét a nemzeti lobogó alatt versenyezhetnek az indiai sportolók az olimpiákon, így a szocsi téli játékokon is - közölte újságírókkal kedden Újdelhiben Radzsiv Mehta, az Indiai Olimpiai Bizottság főtitkára.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ugyanis kedden – 14 hónap után – visszavonta az India rendes tagságának felfüggesztésére vonatkozó döntését, amelyet az indiai olimpiai bizottság vezetőségében felmerült korrupciógyanú miatt rendelt el. Rendes tagság híján az indiai versenyzők az ötkarikás olimpiai zászló alatt vonultak fel a XXII. szocsi téli olimpia megnyitóján.

Az indiaiak vasárnap új vezetőséget választottak, a szövetség elnöke Narajna Ramacsandran, a Nemzetközi Squash Szövetség (WSF) elnöke lett, pénztárnoka pedig Anil Khanna, az Indiai Tenisz Szövetség vezetője. A választással távoztak a vezetőségből a korrupcióval gyanúsított korábbi vezetők.

Indiát Szocsiban három sportoló – Siva Kesavan szánkóversenyző, Himansu Thakur alpesi síző és Nadim Ikbal sífutó – képviseli.

Az indiai lobogót rövidesen felvonják Szocsiban, az indiai versenyzők pedig a nemzeti zászló alatt vonulnak fel a február 23-i záróünnepségen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik