Sport

Távozik a névadó az A-Híd vízilabdacsapattól

Több mint tíz éven keresztül támogatta a szegedi férfi vízilabdát a Híd cégcsoport.

Immár két éve A-Híd Szeged VE néven szerepel a csapat a magyar bajnokságban, illetve az elmúlt időszakban a nemzetközi porondon. A kapcsolat azonban most megszűnik. Az A-Híd Zrt. vezetése, Apáthy Endre tulajdonos értesítette a háromszoros magyarkupa-győztes együttes vezetését, hogy gazdasági okok miatt nem tudja a továbbiakban finanszírozni a csapatot. A jövőben Szegedi VE néven folytatják szereplését.

Elsőként szeretném megköszönni mindenki nevében, hogy éveken keresztül támogatott bennünket a cégcsoport, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy sikeres legyen a szegedi férfi vízilabda. Dolgozunk tovább, egyelőre nehezebb feltételek között. Egy a feladatunk most, hogy megteremtsük a megfelelő anyagi hátteret. Nyilvánvaló, hogy a nevünkben a továbbiakban nem szerepel a névadó szponzor, egyelőre Szeged VE néven játszunk majd. A szegedi férfi vízilabda értéket képvisel Szeged sportéletében, meghatározó szerepet tölt be a magyar vízilabda társadalomban, és ezt a pozíciót mindenképpen szeretnénk megtartani. Biztosak vagyunk abban, hogy a sportszerető szegedi vállalkozói körből támogatókra találunk és ezt az értéket megőrizhetjük. Már több céggel felvettük a kapcsolatot, így bizakodva tekintünk a jövő elé – nyilatkozta Cserhalmi Julianna, a Szeged VE elnök asszonya. Hozzátette: Dolgozunk tovább, egyelőre nehezebb feltételek között. Egy a feladatunk most, hogy megteremtsük a megfelelő anyagi hátteret.

Apáthy Endre hétfő délelőtt jelentette be a csapatnak, hogy a továbbiakban nem támogatja a klubot. A sportvezető megköszönte azokat a sikereket, amelyeket a szegedi együttes elért. A csapat tagjai egyelőre bízakodnak, hogy hátha gyorsan találnak szponzort, ha nem, nem tudni mi lesz a játékosok sorsa. A tárgyalásokat már megkezdték Botka László polgármesterrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik