Sport

Belső feszültség a magyar gyorskorisoknál

Darázs Rózsa (darázs rózsa, )
Darázs Rózsa (darázs rózsa, )

„Beszéljenek az okokról azok, akik illetékesek ebben” – mondta Heidum Bernadett.

Amint arról írtunk, a Keszler Andrea, Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa összetételű magyar női rövidpályás gyorsskorcsolyaváltó negyedik lett a csoportjában a Szocsiban zajló téli olimpiai selejtezőjében, így a jövő hét kedden esedékes B döntőben lesz majd érdekelt a csapat. Az együttesen belül a jelek szerint feszültségek vannak, erre utal Heidum hétfői nyilatkozata:

„Ez nem az a váltó, amellyel érmet nyertem az Európa-bajnokságon és az Universiadén. Nemcsak az összetételére gondolok, hanem egyénekre lebontva. Erről viszont nem szeretnék beszélni, beszéljenek az okokról azok, akik illetékesek ebben, én nem fertőzöm az agyamat ilyen gondolatokkal” – mondta az Oroszországba látogató magyar csapat zászlóvivője az MTI-nek.


Darázs Rózsa (középen) került be a váltóba
Fotó: MTI

A Blikk információ szerint a csapat tagjai nehezen emésztették meg, hogy Darázs István csapatvezető lánya, Rózsa került be a váltóba, Kónya Zsófia pedig kimaradt. A történet előzménye az, hogy novemberben, az első sikertelen ötkarikás selejtezőt követően lemondta a válogatottságot Darázs Rózsa, ám miután a Heidum, Keszler, Lajtos, Kónya négyes kiharcolta az olimpiai indulás jogát, jelezte, hogy újra csatasorba állna.

Állítólag a lányok közötti viszony fagyossá vált, az olimpiai eskütételnél nem is álltak egymás mellett.

„Ha ez nálunk történik meg, akkor az öltözőbe sem tehetné be többé a lábát” – mondta az eset kapcsán a férfiválogatott egyik, neve elhallgatását kérő tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik