Sport

Emberrablással fenyegetőznek Szocsiban

szocsi 2014 (szocsi 2014)
szocsi 2014 (szocsi 2014)

Ismeretlenek két sportoló elrablásával fenyegették meg az Osztrák Olimpiai Bizottságot (ÖÖC). A hétfői levél szerint az alpesi síző Marlies Schild és a szkeletonos Janine Flock lesz veszélyben a pénteken kezdődő szocsi téli játékokon.

“Igaz, hogy kaptunk egy levelet, tegnap volt a postaládánkban” – erősítette meg kedden a krone.at információját Peter Mennel, az ÖÖC főtitkára. “Azonnal értesítettük az illetékes hatóságot, amely megkezdte a nyomozást.”

Mennel hozzátette: egy repülőgépen utazik éppen Bécsből Szocsiba Flockkal, aki nem nyugtalan, és bízik a védelmükben. A játékok alatt két kommandós vigyáz majd a két megfenyegetett versenyzőre, amikor elhagyják az olimpiai falut.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság is kapott hasonló levelet, de hamar kiderült, nem valós a terrorfenyegetés.

“A Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendkívül komolyan veszi a biztonságot és minden egyes hiteles információt továbbít az illetékes biztonsági szolgálatokhoz. Azonban ebben az esetben úgy tűnik, hogy a több Nemzeti Olimpiai Bizottsághoz megküldött e-mail nem jelent fenyegetést és úgy tekinthető, mint a nyilvánosság egy tagjától érkezett esetleges, nem célzott üzenet.” – adta ki közleményben a NOB.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik