Sport

Már a következő Dakarra hangolnak Sebestyénék

Dakar (Dakar)
Dakar (Dakar)

A jövő évi Dakar-rali előszobájának tartja Sebestyén Sándor, az Uniqa Sandlander Team versenyzője, hogy az idén Bognár Józseffel és a cselgáncsozó Ungvári Miklóssal együtt teljesítették a világ legnehezebb, Dél-Amerikában megrendezett tereprali-versenyét.

A pilóta – aki Túrkeve díszpolgára lesz – a csapat csütörtök esti, élménybeszámolóval egybekötött sajtótájékoztatóján azt mondta, a múlt szombati, valparaísói célban már a jövő januári rajton járt az esze, de örült, hogy a 2013-as után a 2014-es Dakart is sikerült teljesíteniük.

“Szerencsére semmilyen technikai problémánk nem akadt, a precíz napi karbantartásoknak köszönhetően végig hibátlan volt a Toyota” – mesélte Sebestyén. Azt is elmondta, hogy Ungvárinak a rajt előtt megígérte, végigviszi a versenyen.

Fotó: Sandlander Team

Bognár azt hangsúlyozta, hogy voltak vitáik a viadal közben, de amikor kiszálltak az autóból, ezeket elfelejtették. Kiemelte, hogy Ungvári jól kiegészítette duójukat, s az olimpiai ezüstérmes dzsúdós volt közöttük a mókamester.

A quados Somfai Mátyás – aki a harmadik szakaszon kénytelen volt feladni a Dakart – a balesetére emlékezve elmondta, nagy szintkülönbséget kellett leküzdeniük az ominózus szakaszon.

“Előreengedtem két ellenfelet, hogy jobban lássak, aztán óvatosan ereszkedtem lefelé, de a hegy nagyon meredek volt, a kövek elindultak a motor alatt, így inkább elengedtem a gépet, s még időben sikerült leugranom” – idézte fel kiesését Somfai.

Pócsik László csapatfőnök azt emelte ki, hogy Sebestyénék végig nagyon jól szerepeltek, s ilyen előkelő helyen magyar szériaautó még nem végzett a Dakarok történetében. Somfaival kapcsolatban azt mondta, teljesítménye példaértékű volt, amíg tagja volt a mezőnynek.

A múlt szombaton zárult 36. Dakar-ralit Sebestyénék az összetett 47. helyén zárták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik