Sport

Eb-újoncot avat a kézilabda-válogatott

Mocsai-Lajos(960x640).jpg (mocsai lajos, )
Mocsai-Lajos(960x640).jpg (mocsai lajos, )

Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kényszerűségből cserélt. A szerda esti osztrákok elleni csapatban Ancsin helyett a fiatal Zdolik Bence kap szerepet.

A szakember a kedd esti tréningen az MTI-nek azt mondta, bízik benne, hogy a csapat úgy léphet pályára a Jyske Bank Boxenben, hogy addigra már biztos a helye Európa legjobb nyolc csapata között. Ehhez az kell, hogy előzőleg – a papírformának megfelelően – a macedónok ne nyerjenek a spanyolok ellen.

“Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan motiváltan fogunk küzdeni, mint eddig, és remélem, minden játékos egészséges lesz” – mondta a szakember, arra utalva, hogy a keret nagy részén egy vírusos fertőzés ment keresztül.

Hát nem lett. Ancsin Gábor térde a dánok ellen 28-24-re elvesztett meccsen sérült meg. “Bár állapota jelentősen javult, de a szerda reggeli vizsgálat során a térdére felhelyezett speciális bandázs viselése mellett is a kitámasztó mozdulatoknál fájdalmat érzett. Ezért az a döntés született, hogy a játékos gyógyulását nem kockáztatjuk, az Ausztria elleni mérkőzésen nem lép pályára. Kezelését folytatjuk” – olvasható dr. Erdélyi Gábor csapatorvos nyilatkozata a csapat közösségi oldalán.

Mivel reggel kilenc óráig be kellett jelenteni a cserét az EHF-nél, ezért gyors döntést kellett hozni. Mocsai ezért azt a Zdolik Bencét nevezte Ancsin helyett, akinek a bevetését egyébként is tervezte a torna folyamán. A balatonfüredi átlövőről tudni kell, hogy szintén nem százszázalékos, kötőhártya-gyulladást kapott.

Ancsin Gábor térdén bandázzsal. Próbálkozott, de nem ment
Fotó: MTI

A magyar válogatott a középdöntő szerdai záró fordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára. Abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a Mocsai-csapatnak lesz jobb a gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.

Ergo, ha mondjuk hozzánk hasonlóan négy góllal kapnak ki a hazaiaktól (ha egyáltalán kikapnak), úgy nekünk öttel kell verni az osztrákokat, ahhoz, hogy az I-es csoport 3. helyén zárjunk. Ez esetben pénteken az 5. helyért léphet pályára a válogatott, ami minden idők legjobb férfi-Európa-bajnoki eredménye lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik