Sport

Óriási blama: nem adják a pólósok meccsét

férfi vízilabda válogatott (férfi vízilabda válogatott)
férfi vízilabda válogatott (férfi vízilabda válogatott)

Méghozzá a horvát szervek "jóvoltából" maradunk le a világbajnok férfiválogatott és az olimpiai bajnok Horvátország keddi mérkőzéséről.

Rendkívül fontos Világliga-selejtezőt vív a magyar férfi-vízilabdaválogatott kedden, amikor is Sibenikben találkozik a horvátokkal.

A csoportban a magyar csapat győzelemmel kezdett, miután simán verte Görögországot, a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú lenne egy szép eredmény elérése, már a döntetlennel is nyeregben érezhetnénk magunkat – egy ideig biztosan.


A mieinket most nem látjuk majd
Fotó: MTI

Nos, a hétvégén kiderült, egyik televíziós csatorna sem közvetíti a találkozót idehaza, de nyomban jegyezzük meg, nem az ő hibájuk mindez, hanem a horvát kollégáké.

Ugyanis egyik horvát sportcsatorna/netán közszolgálati csatorna sem adja a találkozót, ami azért érdekes, mert a regnáló olimpiai és az aktuális világbajnok csap össze.

Az ok? Nos, a waterpolo.hu azt írja, azért nem lesz közvetítés, mert a sibeniki uszodában sötét van. A meccs eredendően nem a tengerparti városban lett volna, de a helyi szövetségi kapitány és a szövetség egyik elöljárója is ott született…

A közvetítés kötelező a FINA szabályzata szerint, ezt fel is vetette a hazai szövetség főtiktára, Nemcsik Balázs a nemzetközi szervezetnél, de ott azt a választ kapta: nem kötelező…

Jelen állás szerint az is elképzelhető, hogy úgynevezett stream oldalon sem tudjuk követni a mérkőzést.

Nagy kár.

A barcelonai világbajnokságon az elődöntőben találkozott a két csapat, és ott a mieink jobbnak bizonyultak.

Videó – a világbajnoki elődöntő:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik