Sport

Belőlük meríthet erőt Schumacher és családja

robert kubica (robert kubica, )
robert kubica (robert kubica, )

Síbalesete óta mindenki szurkol Michael Schumaher felépüléséért. Van remény, ugyanis más neves sportemberek is kilábaltak már hasonló sérülésekből.

A 45 éves német legenda vasárnap 11 óra körül két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebességgel bukott, és feje egy sziklának csapódott.

Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet. Jelenleg mesterséges kómában tartják. Túlélési esélyeiről az orvosok nem nyilatkoztak.

Fotó: AFP

Niki Lauda: 1976. augusztus 1-jén a Német Nagydíjon szenvedett el balesetet.

Az osztrák  versenyző elvesztette autója felett az irányítást és a gumifalnak csapódott. A sisakja leszakadt a fejéről, a kocsi pedig lángokban állt. Légzési nehézségekkel szállították Adenauba, szinte mindenki temette. Aztán végül hat hét elteltével már újra a pályán volt.

Hans Grugger: 2011 januárjában Kitzbühelben esett hatalmasat lesiklás közben.

A síelő óriási tempóban siklott a cél felé, amikor megcsúszott és nagyon csúnyán beütötte a fejét. Egy innsbrucki kórházba szállították, felépülése két hónapig tartott, bár az eset óta nem versenyez. Tehetségéről mindent elmond, hogy 2010-ben indult a vancouveri téli olimpián.

Fotó: AFP

Alberto Contador: 2004 májusától három hétig kómában volt.

A kerékpározónak egy esést követően keletkezett agyi ödémája, aminek következtében három hétig kómában feküdt. A nagy ijedtség ellenére Contador hét hónappal később már újra biciklijén ülve versenyzett.

Robert Kubica: 2011 januárjában Olaszországban szenvedett el balesetet.

Négy évvel azután, hogy a kanadai nagydíjon fej- és bokasérülést szedett össze egy csúnya ütközés nyomán, egy genovai rali versenyen 200 km/h-s sebességgel ütközött a gumifalnak. Harminc óráig tartották mesterséges kómában, végül két hónap elteltével hagyhatta el a kórházat.

Kévin Anin: 2013 júniusában közúti balesetet szenvedett el.

A francia élvonalban szereplő Nice labdarúgója tíz napig feküdt kómában, miután barátaival az autópályán érte baleset. Karja és gerince is megsérült, ő egyelőre még a rehabilitációs folyamat felénél tart.

És akik még szépen felépültek

  • Diego Maradona 2004 februárjában kapott szívinfarktust – túlélte
  • Fabrice Muamba, a Bolton labdarúgója meccs közben kapott szívinfarktust – túlélte, de karrierjének vége lett
  • Serena Williams 2011 máricusában tüdőembóliát kapott – túlélte
  • Salim Sdiri távolugró májába 2007 júliusában állt bele egy gerely – túlélte
  • Yann Elies szólóvitorlázó két napig feküdt törött combcsonttal hajója kabinjában étlen-szomjan – túlélte

Ajánlott videó

Olvasói sztorik