Sport

Pulai könnyen ott lehet Szocsiban

pulai imre (pulai imre)
pulai imre (pulai imre)

Pulai Imre olimpiai bajnok kenus teljesítette szánkóban a számára előírt kritériumot, s a nemzetközi szövetség januárban dönt arról, hogy indulhat-e februárban a szocsi téli olimpián.

“Öt pontot kellett ahhoz elérnie, hogy a nemzetközi szövetség dönthessen a szocsi részvételről” – idézte Pulai edző-menedzserét, Szabó Istvánt a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja. “A hétvégén, Amerikában újabb pontot szerzett, így már hattal várjuk a kedvező elbírálást. Hozzátette, hogy az indulásáról január elején születik döntés.”

Ő megtette, amit lehetett
Fotó: MTI

“Miután a döntés megszületik, gyakorlatilag már tét nélkül, január 6-7-én vehetnék részt egy versenyen a németországi Oberhofban, majd rá egy hétre Altenbergben” – mondta a 46 éves Pulai, aki 2000-ben, Sydneyben C-2 500 méteren lett olimpiai bajnok. “Itt már nem lesz pontszerzési lehetőségem. Éppen ezért, ha sikerül megszervezni, kimennék Szocsiba hét-tíz napra, edzőtáborba, hogy ott folytathassam a felkészülésemet. Ennek persze a kedvező döntés az alapja.”

A Szocsi utáni időszakra gondolva Pulai és Szabó szeretne több időt fordítani a versenyszánkó magyarországi népszerűsítésére, a sportág minél szélesebb körű megismertetésére. Elkészítették a sportágfejlesztési koncepciójukat, leadták a MOB-ban és a minisztérium sportot is felügyelő államtitkárságán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik