Sport

Kézi-vb: brutális este vár a magyarokra

Hajdu János szövetségi kapitány tanítványainak fel kell kötni az alsóneműt Brazília legjobbjai ellen a női kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében szerda este 17.30-tól. A tét az elődöntőbe jutás.

Október 26-án, Szombathelyen a Provident Kupa felkészülési tornán Brazília 28-26-ra legyőzte a női kézilabda-válogatottat. Igaz, akkor Tomori Zsuzsanna nem játszott. Most fog.

“Akkor megígértem, hogy a brazilokat legyőzzük a vb-n. Szeretném tartani a szavamat” – jelentette ki Hajdu János szövetségi kapitány a belgrádi mérkőzés előtt. Úgy legyen…


A brazil Eduarda Amorimot (zöldben) éppen Győrben készítjük fel a magyar válogatott ellen. Ilyen a modern sport
Fotó: MTI

De mit kell tudni az ellenfélről? Nem is olyan régen még közte húsz lett volna a javunkra, ehhez képest a brazil kézilabda rohamtempóban fejlődik. A válogatott gerincét alkotó játékosok egytől egyig Európában profiskodnak, így testközeli az ismeretség a játékosok között.

Többségük a Hypo kezdő hatosában pallérozódik. Ők a győrieknek éppen csoportellenfelük a BL-ben, míg a legnagyobb sztárjuk, Eduarda Amorim pont Görbiczéket erősíti a Rába-parton. Brazília még soha nem jutott világverseny elődöntőjébe – számukra sporttörténelmi pillanat lehet a szerda esti győzelem. Most itt a sansz, tüzesek lesznek, mint a nemzeti koktéljuk, a Caipirinha…


Kedd délután a magyar válogatott már a 20 ezer néző befogadására képes belgrádi Kombank Arénában edzett
Forrás: facebook.com

A tét másként: Brazília először vagy Magyarország tizedszer (arany: 1965; ezüst: 1957, 1982, 1995, 2003; bronz: 1971,1975, 1978, 2005) jut elődöntőbe?

Mindezek alapján azt kell mondanunk, brutálisan nehéz este elé nézünk. Ennek ellenére épp a Provident Kupán szűk egy hónapja elszenvedett zakó miatt nem lesznek elbizakodottak a válogatott tagjai, ez tarthatja az átlagosnál is sokkal éberebben a magyar lányokat.

Ezért is dől a mérleg nyelve felénk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik