Sport

Kapósak a magyar úszók

gyurta dániel (gyurta dániel, )
gyurta dániel (gyurta dániel, )

Úgy látszik, rangosabb, többet ér (vagy többet fizet) a Szalnyikov Kupa, mint az Európa-Amerika párviadal.

Öt magyar úszó is rangos nemzetközi versennyel búcsúztatja az évet. Az Európa-Amerika párviadalra a világbajnoki hatodik helyezett, a vasárnap zárult dániai rövidpályás Eb-n 400 méter vegyesen aranyérmes Verrasztó Dávid és a korábbi ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence utazott el már szerdán.

A skóciai Glasgow-ban pénteken-szombaton megrendezésre kerülő eseménnyel párhuzamosan zajlik Szentpéterváron a Szalnyikov Kupa ahol az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel, a vb- és Eb-aranyérmes Hosszú Katinka – a múlt heti herningi rövidpályás kontinensviadal férfi, illetve női rangsorának egyéni legjobbjai -, valamint az ötkarikás ezüstérmes, sokszoros világ- és Európa-bajnok Cseh László startol.

A szentpétervári rendezvény különleges magyar vonatkozása, hogy Vlagyimir Szalnyikov, a kupa névadója, aki olimpiai bajnokból lett az orosz szövetség elnöke a versenyprogramot is kész volt átalakítani a magyar világsztárok kedvéért.

A szombaton vízbe szálló Gyurta és Hosszú tudniillik csak pénteken kel útra Oroszországba, mivel nekik előző este még jelenésük lesz a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) hagyományos év végi budapesti ünnepségén, ahol az esztendő legjobbjainak választott hazai sportolókat, edzőket, szövetségi kapitányokat tüntetik ki külön ceremónia keretében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik