Sport

Presztizsmeccset játszik a Pick Szeged Tatabányán

Pick-Szeged-a-tabella-elen(960x640)(1).jpg (Pick Szeged a tabella élén)
Pick-Szeged-a-tabella-elen(960x640)(1).jpg (Pick Szeged a tabella élén)

Szerdán este 6-kor Tatabányán lép pályára a férfi kézilabda NB I-ben a Pick Szeged. Ez egy halasztott mérkőzés (a 9. fordulóból), ez pótolják most be.

Tatabánya-Pick Szeged. Az elmúlt időszakban mindig rangadónak számított ez az összecsapás. Leginkább idegenben alakul ki nagy csata, hiszen az újszegedi sportcsarnokban mindig magabiztos Pick-siker születik.

A Bányász általában felszívja magát ezekre a meccsekre, most is erre lehet számítani, hiszen ami egy éve a Csurgó volt, az most a Tatabánya, azaz a “kis Pick Szeged”, hiszen négy egykori Tisza-parti játékos is a soraikat erősíti. Szente Gábor, Katzirz Dávid, Törő Szabolcs és a friss szerzemény, Krivokapics Milorad egykor a kétszeres magyar bajnok szegedi alakulatban szerepelt.

Hétfőn még úgy volt, hogy nem lesz Krivokapics testvérharc, azonban kedden kiderült Milorad mégis szerepelhet a Bányászban, így nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen. A Pick másodedzője Marko Krivokapics Milorad bátjya, így először lesz olyan meccs, amikor nem játékosként játszanak egymás ellen. Utoljára a BL-ben a Pick Szeged-Valladolid összecsapáson néztek egymással farkasszemet.

A Pickből egyedül Marko Laszica sérült, a többiek rendben. A Pick Szeged még veretlen az idei bajnoki idényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik