Sport

Vajda Attila is szurkolni fog a Pick Szegednek a Benfica ellen

Pick Szeged-Vác (Pick Szeged-Vác)
Pick Szeged-Vác (Pick Szeged-Vác)

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szombaton 16.15-kor a portugál Benfica együttesét fogadja az EHF-kupa 3. fordulójának a visszavágóján. Az első meccsen 25–24-re nyert a szegedi csapat.

Az már megszokott dolognak számít, hogy a Pick Szeged hazai meccsein több híres sportoló is a csapatnak szurkol. Így lesz ez a Benfica elleni visszavágón is, hiszen Vajda Attila olimpiai bajnok kenus – aki az idén újból világbajnok lett – párjával érkezik a meccsre. Szeged egyik legnépszerűbb sportolója imádja a kézilabdát, így nem volt kérdés, hogy a helyszínen szurkoljon kedvenc csapatának – írja a klub hivatalos honlapja.

Nagy Péter olimpikon súlyemelő nemcsak a szegedi, hanem idegenbeli meccsekre is elszokta kísérni a Pick Szegedet. A közelmúltban a világbajnokságon hatodik helyen végzett sportoló is meccslázban ég, alig várja, hogy elkezdődjön a visszavágó. A Pick Szeged együtteséből több játékossal is kiváló kapcsolatot ápol, a londoni olimpián kötött több kézilabdással barátságot. Egy biztos: mindketten hangos bíztatással űzik majd a csapatot.

Az MKB-MVM Veszprém szombaton a pont nélkül sereghajtó szentpétervári riválisát fogadja a BL-ben, és mivel az október 19-i oroszországi vendégszereplésén is simán győzni tudott 28-15-re, így aztán kötelező a két pont begyűjtése most is.

Az EHF Kupában a Pick Szeged egy-, a Csurgó kétgólos előnnyel várja a hazai visszavágót a portugál Benfica, illetve a török Besiktas ellen. Továbbjutás esetén, az új kiírás értelmében nem kieséses rendszerben, hanem négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek. A kvartettek sorsolását jövő csütörtökön rendezik, jó eséllyel két magyar érdekelttel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik