Sport

SZTE EHÖK SE: itthon is 3:0 a Szolnok ellen

roplabda(2)(960x640)(2).jpg (röplabda, )
roplabda(2)(960x640)(2).jpg (röplabda, )

Vasárnap este a SZTE EHÖK SE női röplabdásai a Szolnok csapatát fogadták hazai pályán. Az eredmény sima 3:0 a Szegednek.

A SZTE EHÖK SE női röplabdásainak megkezdődött a vasárnap esti mérkőzéssel az NBII-es alapszakasz második köre. A lányok hazai pályán fogadták a Szolnok csapatát, akik ellen idegenben sima 3:0-s győzelmet arattak a Tisza-partiak.
Nem játszhatott 100%-os kerettel a Szeged, ugyanis Molcsányi Petra, csapatkapitány, bokasérüléssel küzd, és a közelgő vizsgaidőszak miatt az edzések látogatottsága megcsappant. Valamint a mérkőzésre csupán 9 játékos érkezett hazai oldalról. A három pont megszerzése ezek ellenére is kötelező volt.

Az első szettre bátortalanul léptek pályára a szegediek. A megszokottnál gyengébb nyitásokkal és pontatlan nyitásfogadásokkal próbáltak pontról-pontra előrelépni. A kapkodásnak és fegyelmezetlenségnek következményében nem ment úgy a centerjáték, ahogy azt Csíkos Szilárd edző megszokta, és kérte a lányaitól. Még szerencse, hogy az ellenfél nem tudta kivédekezni a szélső játékosok ütéseit. Így tehát magabiztosan nyerte a játékrészt az EHÖK SE. 25:17-tel 1:0 ide.

A szünet felrázta fejben a lányokat. A második etapra ugyanaz a csapat állt fel, mint az előzőekben. Magabiztosabb, pontosabb játék jellemezte a hazaiakat. Néhány ász értékű szervának és centerbombának köszönhetően hamar elhúzott a vendéglátó alakulat a Szolnoktól. Az irányítás egyértelműen a Szegedé volt a játék minden elemében. Ha esetleg becsúszott egy technikai malőr és nem tudtunk középen támadni, a szélre feladott labdák rendre a vendégek térfelén landoltak. Elsöprő eredménnyel, 25:6-tal már 2:0 a Szegednek.

A harmadik szettben is folytatták a lányok a megkezdett magabiztos játékot. A húzott nyitásaink miatt a Szolnok szinte semmilyen érdemleges támadást nem tudott kialakítani. Ha mégis, azokra ott volt középen a blokk, ami útját állta az ellenfél ütéseinek. Támadásban is példaértékűen játszott az EHÖK SE: a centereink elvitték a sáncot, így szélsőink szabadon bombázhattak a túloldalra. Az eredmény nem sokban különbözött a második játszmáétól: magabiztos 25:10-es győzelem. Ezzel ismét hazai pályán tartották a három pontot a szegedi egyetemisták.

SZTE EHÖK SE vs Szolnok – 3:0 (17,6,10)                                                                                                            Szeged, Egyetemi Sportközpont, 100 néző. Vezette: Péterfy J., Mihály T.
SZTE EHÖK SE: HORUCZI, FÜRDÖK, MOLNÁR A., NEIZER, KRCELIC, CSINTALAN. Csere: ÁDÁM (libero), SELMECZY.
Szolnok: Czakó, Bede, Bánfi, Bódi, Földi, Turóczi. Csere: Rácz (libero), Czanek (libero), Szmolnik, Kocsmár.

Csíkos Szilárd: „-Sajnálom, hogy a sérülések és a körülmények ellenünk játszottak, de gratulálok a lányoknak, mert így is simán hoztunk a mérkőzést!”

A következő, egyben a naptári év utolsó mérkőzését idegenben játssza a SZTE EHÖK SE december 15-én, azzal a Jászberénnyel, akik ellen ebben a szezonban az egyetlen vereségét szenvedte el a Szeged.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik