Sport

A Pick Szegednek Mezőkövesden kell megőriznie a veretlenségét

pick szeged-mkb veszprém (pick szeged)
pick szeged-mkb veszprém (pick szeged)

Szombaton 18 órakor Mezőkövesden lép pályára bajnoki-mérkőzésen a Pick Szeged. A csapat kerete teljes.

A hazai együttes újonc az idei szezonban, a Borsod megyei gárda trénere Avar György, aki egykor játszott a Pick Szegedben, illetve volt másodedzője is a csapatnak.

Több ismerős kézilabdázó is szerepel jelenleg a bajnokságban sereghajtó együttesben, Kiss Olivér kapus, Gyuris Patrik, Fekete László és Grünfelder Péter. A Mezőkövesd a hét közben búcsúzott a magyar kupától, az alaposan megerősödött és NB I-es feljutást maga elé kitűző Balmazújvárostól 26–24-es vereséget szenvedtek.

A Pick Szeged a legjobb nyolc közé jutásért a Balatonfüred csapatát kapta ellenfélül az mk-ban, a továbbjutás egy meccsen dől el, a találkozót pedig idegenben játssza a hatszoros mk-győztes Pick, az időpont viszont még nem ismert.

Juan Carlos Pastor együttese a legerősebb összeállításban készülhet a bajnokira. Minden játékos egészséges, teljes a keret. Különös izgalommal esetleg Zubai Szabolcs készülhet, a magyar válogatott beállós a városban született, így őt biztos, hogy különös szeretettel fogadják majd a helyiek.

Két hét múlva már EHF-kupameccset játszik a Pick Szeged Portugáliában, a Benfica ellen. A visszavágó időpontja is eldőlt, a Tisza-parti együttes november 30-án (szombaton) 16.15-kor fogadja a luzitán együttest az újszegedi sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik