Sport

Hosszú és Gyurta szállította az aranyat

Három arany- és egy ezüstérem a magyar termés az úszók rövidpályás Világkupa-sorozatának szingapúri állomásán. Hosszú Katinka két suzámot nyert meg, Gyurta Dániel egyet.

Szerdától Szingapúrban versenyeznek az úszók a rövidpályás Világkupa-sorozatban, az első napon pedig máris szép magyar éremesőt láthattunk. Hosszú Katinka továbbra is dominál a sorozatban, ezúttal 200 méter vegyesen és 100 méter pillangón nem talált legyőzőre. Utóbbi számban 56.58-at repesztett, ami új országos csúcs, a tavaly decemberben, Szentpéterváron felállított 56.72-es rekordját adta át a múltnak.

Ezeken felül egy hajszállal maradt le az első helyről 200 méter gyorson, illetve bezsebelt egy 4. és 5. helyet 200 illetve 50 méter háton.


Hosszú Katinka továbbra is megállíthatatlan
Fotó: MTI/EPA

A betegségét kiheverő Gyurta Dánielt 200 méter mellen megközelíteni sem tudták a társak. Olimpiai bajnokunk ezen felül 50 mellen is rajtkőre állt, ott a hatodik lett.

Gyurta Gergely és Földházi Dávid képviselte még a magyar színeket Szingapúrban, előbbi 5., utóbbi 7. lett 400 vegyesen. 400 gyorson is indultak, ott egy 7., illetve egy 8. hely jött össze.

Férfi 200 méter pillangón az olimpiai bajnok dél-afrikai Chad le Clos 1:48.56 másodperces teljesítménnyel világcsúcsot állított fel, önmaga augusztusban, a vk-sorozat eindhoveni állomásán úszott, 1:49.04 perces idejét adta át a múltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik