Sport

SZTE EHÖK SE: sima 3:0-ás győzelem

röplabda (röplabda)
röplabda (röplabda)

Simán hozták a szegedi lányok a kötelezőt.

Az SZTE EHÖK SE női röplabda csapata az Agria RC Eger csapatát fogadta otthonában vasárnap délután, a NBII 5. fordulójában. A cél a győzelem volt a tavalyi sereghajtóval szemben. Ezt úgy kellett végrehajtaniuk a lányoknak, hogy Molnár Anna családi okok miatt nem tudott pályára lépni, illetve Molcsányi Petra sérülten vállalta a játékot. Szerencsér egyik sem okozott problémát a három pont megszerzésében.

Az első játszmában szó szerint lehengerelte ellenfelét a hazai kezdő hatos. A húzott vagy akár helyezett nyitásaikkal egyszerűen nem tudtak mit kezdeni az egriek. Molcsányi Petra csapatkapitány szerváival rögtön az elején elhúztak a szegedi egyetemisták 10 ponttal, amit nemhogy behoznia nem sikerült a vendégeknek, de a hazaiak tovább növelték előnyünket. Annak ellenére, hogy a centertámadások nem működtek a megszokott hatékonysággal 25:7-re hozta a szettet a Szeged.

A folytatásban a vendégek magukra találtak. Nem voltak már annyira bátortalanok, mint az elején. Kockáztattak, meghúzták a nyitásokat ők is. Erre a hazai gárda nem számított az első szett alapján: az Eger néha át is vette a vezetést a pontatlan nyitásfogadásoknak köszönhetően, de ezeket jó blokkmunkával és hatékony támadásokkal kompenzálták Csíkos Szilárd tanítványai.

Végre láthatott a lelkes hazai közönség hosszú és izgalmas labdameneteket is. A második játékrész hajrájához fej-fej mellett értek el a csapatok. Az Egernek még szett labdája is volt, ám a hazaiak határozott játékkal a hálónál, és egy-egy parádés mezőnyvédekezéssel megállították a vendéglátók az Agria menetelését. 26:24-gyel behúzták a második játszmát is.

A harmadik, egyben utolsó etapban a Szeged tudta játszani az új figuratív elemekkel teletűzdelt játékát, amiket rendre pontra váltottak a lányok. Az Egee egy darabig tudta a lépést tartani, de mikor már közel értek, ott volt egy fineszes megoldás Neizer Lilitől, vagy egy centertámadás, ami megállította a vendégek felzárkózását.

Összességében nem okozott különösebb problémát a hazaiaknak az utolsó szett megnyerése. Határozott ütésekkel, kiváló sáncmunkával és olykor figuratív, gyors játékkal sikerült 25:20-ra hozni a játszmát, és megszerezték a három pontot.

SZTE EHÖK SE vs Agria RC Eger – 3:0 (7,24,20)
Szeged, Egyetemi Sportközpont, 100 néző. Vezette: Oláh B., Varjasi M.

SZTE EHÖK SE: CSINTALAN, MOLCSÁNYI, HORUCZI, KRCELIC, NEIZER, FÜRDÖK. Csere: Ádám (libero), Morvai, Matics.
Agria RC Eger: Nagy, Tóth, Nemes, Pulay, Kovács, Mérkőy. Csere: Répánszki (libero), Árvai.

Csíkos Szilárd – „Örülök neki, hogy elkezdtünk végre okosan és figuratívan játszani. Az összeszedett játékunkkal nem tudott mit kezdeni az Eger, még a második szettben sem, mikor a végjátékban kicsit bajba kerültünk. Pontosan ezek miatt meg vagyok elégedve a lányokkal, és megérdemelten szereztük meg a három pontot.”

A következő mérkőzésre november 10-én 17 órakor kerül sor, amikor az SZTE EHÖK SE a TEVA Gödöllőt fogadja a Hattyas sori Egyetemi Sportközpontban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik