Sport

Mocsai példát mutat Egervárinak

Iváncsik Tamás (iváncsik tamás, )
Iváncsik Tamás (iváncsik tamás, )

A férfikézilabdázók szövetségi kapitánya visszafogadta azokat a játékosokat, akik korábban ilyen-olyan okokból lemondták a válogatottságot.

Talán túlzó a címben rejlő párhuzam, de abból a szempontból semmiképp, hogy ezek szerint mindig kell legyen visszaút, ki lehet és kell békülni egy, a válogatottságot korábban vélhetően személyes vagy más okokból lemondó kiváló játékossal.

Márpedig az Iváncsik testvérek tán pont előbbi okból léptek hátrébb. Mint ismert Iváncsik Tamás a londoni olimpia előtt januárban sérült meg súlyosan, majd a játékok előtt meggyógyult, teljes értékű munkát végzett, Mocsai mégsem nevezte a keretbe, nem vitte ki az olimpiára. A játékos akkor ezt több fórumon is nehezményezte, és októberben lemondta a válogatottságot.


Iváncsik Gergőn szűk másfél éve volt utoljára nemzeti mez. Most újra lehet.
Fotó: MTI

“A csalódottságom még túl élénken él bennem, és ezért jelenleg nincs meg bennem az a feltétlen bizalom, ami a jó teljesítmény eléréséhez elengedhetetlen egy játékos és az edző között” – fogalmazott akkor hivatalos közleményében.

Testvére Gergő az idén januári spanyolországi világbajnokság után mondta le a válogatottságot, mondván nem volt elégedett a teljesítményével. Mondjuk családon belül az is érthető lenne, ha a háttérben az motiválta volna, hogy kiálljon testvére mellett.

“Egyik játékos sem azt mondta annak idején, hogy nem kíván többet a válogatottban szerepelni, hanem úgy nyilatkoztak, hogy a szereplésüket átmenetileg szünetelni szeretnék. Ennek az időszaknak vége, és csak örülni tudok annak, hogy mostantól ismét számíthatok rájuk. Egy nagyon motivált a és bizonyítani igyekvő Iváncsik Gergő és a maga és a családja biztos jövőjét garantáló szerződések megkötése után Iváncsik Tamás is újra a válogatott rendelkezésére állhat” – nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MKB Veszprém honlapjának.

Nyilván kapitány és játékos beszélgettek egymással néhányszor… Meglehet a labdarúgó-válogatottságot lemondó Huszti Szabolccsal is érdemes lett volna mindenáron közös nevezőre jutni. Tán vele erősebb lett volna a jobb szárny.

Amúgy Gulyás Péter is újra válogatott lehet a spanyolok elleni novemberben esedékes válogatott meccsen. Végül is ők az aktuális világbajnokok. Elkél a segítség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik