Sport

Küzdelmes meccset nyert meg a Fradi

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, kézilabda)
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, kézilabda)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata Dabason nyert 27-25-re a Buducsnoszt Podgorica ellen a Bajnokok Ligájában.


Zácsikot nem kímélték, öt góllal állt bosszút
Fotó: MTI

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a zöld-fehérekre, mivel Elek Gábor csapata vereséggel kezdte a csoportküzdelmeket. A szoros első félidőben a Kovacsicz vezette hazaiak többször is el tudtak lépni ellenfelüktől, ám egy rövidzárlat miatt 13-13-al zárult a felvonás.

Fordulást követően fokozatosan rázta le magáról ellenfelét a Ferencváros, de a montenegróiak nem adták fel, így a játékrész közepén egyenlített a Buducsnoszt. Elek Gábor időkérése után megtáltosodott az FTC, Tomori fontos gólokat dobott, Szikora pedig több bravúrt is bemutatott a kapuban.

A végjátéknak kétgólos előnnyel vágott neki a magyar csapat, amely nem engedte ki a kezéből a győzelmet 27-25-re nyert.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája

FTC-Rail Cargo Hungaria – Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 27-25 (13-13)
a magyar csapat legjobb dobói:
Tomori 7, Kovacsicz 6, Zácsik 5

NB I.:
Eszterházy KFSC-Globál Safé – Budapest Bank-Békéscsaba 19-32 (8-15)

Vége, nyert a Ferencváros!

II. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Belemenés miatt a montenegróiak támadhattak, de mellé dobtak. Kapkodnak a vendégek, ez jó nekünk, ismét elrontottak egy támadást. Woltering védi Tomori lövését, az ellenakcióból gólt szerez a Podgorica (26-24). Gyors gólváltás (27-25). Már az utolsó percben járunk, Elek Gábor időt kért. Csak egy gyors dobásra volt már csak idő, a labda mellészállt. Most a Podgorica kért időt. Szikora véd, a labda a miénk, Tomori mellédobta a túloldalon, de belefért, 27-25-re nyert a Fradi!

51-55. PERC: Nem engedi meglógni a Fradit a Podgorica, de Tomori ismét villant (25-23). Emberelőnybe került a Podgorica, ezt jó lenne kibekkelni. Tomori a jelek szerint a végére tartalékolt (26-23). Szikora is hozzáteszi a magáét, ismét védett. Kivédekezte a hátrányt a Fradi.

46-50. PERC: Lányok… A Petrovic vezette Podgorica egyenlített, Elek Gábor időt is kért (21-21). Zácsik visszaszerzi az előnyt, majd a labdát is megszereztük a következő vendégakciónál (22-21). Dalby bombázott a léc alá, de Kovacsicz is túljárt a kapus eszén (23-22). Tomori egy leütés után dobta meg az első gólját a második félidőben (24-22).

41-45. PERC: Vérten szedte össze a kapittanót, majd szerzett belőle egy gólt (20-18). Közelebb lopakodtak a vendégek, ráadásul a következő támadásnál elszórtuk a labdát, de szerencsére  Podgorica is eladta a labdát (20-19). Szikora harmadik védést Pena újabb hetesgólja követte (21-19).

36-40. PERC: Szucsánszki dobott bombagólt (18-15). Petrovic vágott be egy hetest, ráadásul fórban vannak a vendégek (18-16). Elmaradt egy fújás hazai oldalon, a leindulás végén pedig Petrovic a levegőben úszva szerzett látványos gólt (18-17). Kovacsicz! A szélről a rövid felsőbe (19-17).

31-35. PERC: Zácsik egy szép találattal nyitja a második felvonást (Szikora a Fradi kapujában), de sajnos egyből egyenlítenek a vendégek (14-14). Szucsánszki talpról eredményes (15-14). Egy labdaszerzés után Kovacsicz lódult meg, be is fejezte az akciót (16-14). Kőkemény védekezés és egy értékesített Pena-hetes, de villanak a montenegróiak is (17-15).

Szünet, a félidőben 13-13 az állás.

I. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Kovacsicz lövését most védte a kapus – ismét emberfórban van a Fradi. Közelebb férkőzött a Podgorica, megint Petrovic, de Tomori ismét egyből válaszolt (13-11). Kár érte, két gólt is dobtak a vendégek az első felvonás végén, így a félidőben 13-13 az állás.

21-25. PERC: Elek Gábor nem cserélt sokat, most időt kért, úgyhogy szusszanhatnak egyet a lányok. Na, Vérten ezúttal már túljárt a német kapus eszén (10-9). Centerből jön az egyenlítő találat (10-10). Kovacsicz egy szép találattal szerzi meg a vezetést, amjd egy gyors kontra végén Mészáros is beköszönt – karrierje során először a BL-ben (12-10).

16-20. PERC: Abramovics védett, ez most nagyon kellett. Egy újabb montenegrói támadásnál már kapitulált a Fradi kapusa, kissé üresen hagyta a rövidet, ezt meg is büntették (7-8). Pena a második büntetőjét is bedobta (8-8). Woltering jó kapus, ezt most Vérten emberelőnyben elengedett ejtési kísérleténél bizonyította. Kínai figurával szerzett vezetést a Podgorica, de Tomori egyből egyenlített (9-9). Gjegorgievszka maradt lent, de némi ápolás után talpra állt.

11-15. PERC: Most kisebb pauza állt be, már ami a találatokat illeti, belemenések itt is, ott is. Knezevic értékesített egy hetest, majd egy védés után a harmadik gólját dobó Petrovic révén fordít a Podgorica (6-7). Emberelőnybe került a Fradi, Tomori pedig egalizált (7-7). Zácsik sistergős bombája zúgott el a kapu felett.

6-10. PERC: Egy montenegrói kapufa után Zácsik talál be, majd miután Buducsnoszt is gólt szerez, Zácsik ismét megzörgeti a hálót (5-3). Góleső van Dabason, az újabb magyar találatot Pena jegyzi hetesből (6-5).

1-5. PERC: Megy a meccs, zöldben játszik a Fradi. A vendégek kezdték a meccset, de Abramovics védte az első próbálkozásukat, majd Tomori talált be a túloldalon (1-0). Egyenlített a Podgorica, de Kovacsicz révén visszaveszi a vezetést az FTC (2-1). Kemény diónak bizonyul az ellenfél, ezúttal Gjeorgijevszka volt eredményes (2-2). A biztató formát mutató Kovacsicz villant ismét (3-2).

Köszöntjük a Kedves olvasókat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Hajrá, lányok!

Előzetes: A Ferencváros női kézilabdacsapata vereséggel kezdett a Bajnokok Ligája csoportkörében, Elek Gábor tanítványainak így vasárnap, a Buducsnoszt Podgorica ellen kellene javítaniuk Dabason. A montenegróiak kellő önbizalommal várhatják a találkozót, ugyanis könnyedén verték el 31-19-re a lengyel Lublint a nyitó körben.

„Nagyon nehéz meccs lesz a Buducnost ellen. A montenegrói kézilabdát az agresszív védekezés jellemzi. Mindent a védekezésre hegyeznek ki, hogy kevés gólon tartsák az ellenfelüket. Van két gyors szélsőjük és nem akármilyen – német válogatott – kapusuk. Reméljük, hogy Woltering nem lesz a mumusunk. Nem lesz egyszerű áttörni azt a védelmet, de jobb támadójáték kell, mint Dániában. Azt a meccset már átbeszéltük és most a célunk, hogy javítsunk a támadójátékunkon” – mondta a meccset megelőzően Szamoránsky Piroska a fradi.hu-nak.

Beharangozónkat itt olvashatod el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik