Sport

Megfogyatkoztak a magyarok az Eb-n

jakab jános (jakab jános, )
jakab jános (jakab jános, )

Jelen állás szerint hat magyar játékos szerepelhet az egyes küzdelmek főtábláin a Bécs melletti Schwechatban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon. A létszám még egy-két fővel bővülhet.

Póta Georgina, Lovas Petra és Pergel Szandra alanyi jogon a 64 közé kapott besorolást, míg Madarász Dóra, Jakab János és Pattantyús Ádám selejtezőcsoportja megnyerésével kvalifikálta magát az elitmezőnybe. Nagyváradi Mercédesz és Ambrus Krisztina második lett négyesében, illetve ötösében, így még reménykedhet abban, hogy a csütörtök esti sorsoláson bekerül a hét, úgynevezett szerencsés vesztes közé, végül azonban nem húzták ki a nevüket, így számukra – legalábbis egyesben – befejeződött a kontinensviadal.

Kosiba Dániel, Fazekas Péter és Lakatos Tamás ugyancsak második, Szudi Ádám pedig harmadik lett csoportjában, és mivel a férfiaknál csak a 32 győztes jutott tovább, ők búcsúztak.

Párosban már korábban eldőlt, hogy mely magyar, illetve magyar érdekeltségű egységek folytathatják a 32-es főtáblán: Póta és Pergel, valamint Madarász és a holland Britt Eerland duójának nem kellett asztalhoz állnia a selejtezőben, ahonnan még Lovas és Ambrus kettőse, valamint Nagyváradi egy luxemburgi pingpongossal, Fazekas pedig egy fehérorosz játékossal az oldalán csatlakozott hozzájuk.

A főtáblás mérkőzésekre péntektől kerül sor. Az Eb vasárnap ér véget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik