Sport

Csak nehezíteni tudták a SZTE EHÖK SE röpisei a VASAS SC dolgát

A SZTE EHÖK SE a Vasas csapatával mérkőzött a Magyar-kupa második fordulójában. Sajnos a papírforma szerint kikapott a Szeged, de alaposan megnehezítette az extraligás vendégek dolgát.

Miután múlt héten a PTE-PEAC csapata ellen továbbjutott az SZTE EHÖK SE, így a második fordulóban Magyarország “örök extraliga bajnokát”, a Vasast fogadta otthonában. Csíkos Szilárd tréner bátor játékot kért a lányoktól, nem foglalkozva azzal, kik is állnak a túloldalon.

Már a bemelegítésnél látszott a budapesti fiatalok fizikális és magassági fölénye. Ez talán kicsit megrémítette a hazaiakat, ami megmutatkozott az első szettben. Az elején még tudták tartani a lépést a fővárosiakkal, de aztán egy nyitás sorozat megpecsételte az első játszma sorsát. Nem tudott az EHÖK kezdője megbírkózni az erős, húzott nyitásokkal, így érdemleges támadásokat sem tudtak vezényelni. Könnyű rész-győzelem a vendégeknek (25:10).

A második etapra összeszedte magát a vendéglátó egység, s az utasításoknak megfelelően cselekedtek: bátran, felszabadultan játszottak. Amikor bement a nyitásfogadás a feladó kezébe, szép és hosszú labdamenetek alakultak ki, amelyek sokszor a Szeged pontjaival értek véget. A centertámadások nem igazán mentek egyrészt a pontatlan bejátszások, másrészt a Vasas kettős blokkja miatt. Ezért inkább a szélső ütőkre helyeződött a hangsúly. A kezdeti ijedtség viszont elszállt, a játszma végéig sokszor vezettek is a hazaiak pár ponttal. A Vasas látta is, hogy könnyen megeshet, hogy egy NBII-es csapat szettet rabolhat tőlük. Ezt viszont nem hagyta Miklai Zsanett magyar válogatott, aki szélről bombázott a hazai térfélre. Ezzel be is fejeződött a második játékrész (25:22).

A harmadik szettet mintha lemásolták volna az EHÖK-ös lányok. Bátran, nagy elánnal küzdöttek minden egyes pontért. Amikor pedig nehéz helyzetbe kerültek, ott volt Molcsányi Petra vagy Molnár Anna akik rendre beütötték a kapott labdákat. Hozzá kell tenni, hogy azt, hogy sikerült lépést tartani a Vasassal, az is segítette, hogy a túloldalon is sok volt a rontott nyitás, de ez mit sem von le a hazaiak érdeméből. A közönség minden szegedi pontot hatalmas ovációval fogadott, hisz ők is látták, amit a pályán a lányok: itt akár negyedik szettre is sor kerülhet. A mérkőzés végén azonban a fáradtság, pontatlanságok és szervarontások következményeképp hozta a rutinos pesti hatos a harmadik játszmát (25:22). Az SZTE EHÖK SE röplabdásai mosolyogva hagyták el a pályát, mert nagyon színvonalas mérkőzést játszottak az ország egyik legjobb csapata ellen, és nem is volt nagy differencia a különböző osztályban szereplők között.

SZTE EHÖK SE vs Vasas SC – 0:3 (10,22,22)Egyetemi Sportközpont, Szeged, 100 néző. Vezette: Mezei Z., Oláh B.
SZTE EHÖK SE: MOLCSÁNYI, Fürdök, MOLNÁR, Selmeczy, KRCELIC, Csintalan.Csere: Ádám (libero), Neizer, Horuczi, Páder.
Vasas SC: Gubicza, Fábián, Miklai, Pekarik, Benkő, Stefanik. Csere: Lévai (libero)

Csíkos Szilárd: “-Büszke vagyok a lányokra! Ma tartásból nagyot vizsgáztak! Az ellenfél erőnléti- és magasság fölényét akarással kompenzáltuk. Színvonalas, jó mérkőzést láthatott a szegedi közönség.”

Következő hazai mérkőzés: Az NBII 3. fordulójában a Jászberény csapata érkezik, akik arra készülnek, hogy elhódítják a kupát a Szegedtől. Küzdős mérkőzés várható! Kezdés: 17:00.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik