Sport

Nagy meccset vív

Interjú a Vác focicsapatának rákbeteg edzőjével.

A gyógykezelése támogatására szervezett vasárnapi focigála előtt beszélgetett a fociakobon.hu munkatársa Mózner Jánossal.

A budapesti László Kórház hematológiáján, immár ötödik hete bent fekvő 55 éves edző bizakodóan nyilatkozott az internetes portálnak. Orvosai szerint hatásos a kezelés, hamarosan hazaengedik, hogy otthon folytatódjon a gyógyítása. – Volt egy olyan leukémiám, ami gyógyszeresen kezelhető volt, de átváltott agresszív, akut leukémiába, amibe majdnem belehaltam. A doktorok viszont nagyszerű munkát végeztek és visszahoztak belőle – nyilatkozta az edző.

Tudja, hogy hosszú meccsre kell készülnie, ezért is beszélgetett barátaival a megélhetés nehézségeiről. – Fizetést nem kapok, a TB pedig csak majd valamikor fog utalni, ám napi kiadások vannak – árulkodott gondjairól. Ekkor lépett közbe régi csapattársa, Kiss Ferenc, aki fő motorja lett a vasárnapi focigála megszervezésének.

A fociakobon.hu szerint Mózner János nagyon hálás mindenkinek, aki aggódik miatta és sajnálja, hogy még hosszú ideig mindenkitől elzárva, steril környezetben kell élnie, így nem tudja személyesen megszorítani barátai kezét. Mindenkinek azt üzente az oldalon, hogy imádkozzanak érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik