Sport

Bunyós nyitány: kiütötte a jég a Montreal játékosát

George Parros (george parros, colton orr, montreal canadiens, toronto maple leafs, )
George Parros (george parros, colton orr, montreal canadiens, toronto maple leafs, )

Kedden három mérkőzéssel elkezdődött az NHL 2013/14-es szezonja. A TorontoMaple Leafs, a Chicago Blackhawks és a Winnipeg Jets örülhetett. Történt más is.

A Montreal Canadiens vs. Toronto Maple Leafs nyitány már már megszokott az NHL-ben ugyanis sorozatban ötödször kezdte a két csapat egymás ellen a 82 meccses alapszakaszt.

A montrealiaknak ez nem túl jó omen, mivel a legutóbbi három rajton elcsúsztak a Maple Leafs ellen akárcsak most. Miközben hátul James Reimer kapus 34 védést mutatott be, az eredményt éppen 2–2-re alakító Dion Phaneuf beverte a torontóiak a tizenkilencezredik NHL-gólját – csak, hogy lássuk, a statisztikusok sosem alszanak a tengerentúlon….


A fantasztikus fotón kristálytisztán látszik, amint Parros (pirosban) kiütési ponton, azaz állcsúccsal találkozik a jéggel
Fotó:AFP

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 2. harmadban előbb a montreali Ashton összeverekedett Arred Tinordival, majd miután kibékültek George Parros nekiugrott Colton Orrnak. Orr elhajolt egy ütés elől és Parros olyan szerencsétlenül esett  fejjel előre, hogy a jég azonnal kiütötte.

Megpróbált felállni, de nem sikerült neki, súlyos agyrázkódással szállították kórházba. Orrnak és Parrosnak nem ez volt az első verekedése. 2011 januárjában éppen a Orr húzta a rövidebbet. Kísértetiesen hasonló bunyónak köszönhetően megsérült, komoly agyrázkódás kapott és majdnem egy évig lábadozott.

Chicago az utolsó harmadban fordított a Washington ellen, akkor viszont három gólt vágva állva hagyta ellenfelét, míg az Edmonton Oilers három gólos előnyt engedett ki a markából s veszítette el a Winnipeg Jets elleni nyitányt.

NHL, ALAPSZAKASZ, 1. JÁTÉKNAP, EREDMÉNYEK:

Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 3–4
Chicago Blackhawks–Washington Capitals 6–4
Edmonton Oilers–Winnipeg Jets4–5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik