Sport

Nincs hó? Síeljen kerekeken a füvön!

Vége a nyárnak, ami sokaknak rossz hír, beköszöntött a csapadékos időjárás és az ősz, ami kicsit lehangoló, de egyben jó hír, mert ezzel kezdetét veheti a téli felkészülés egy olyan sípótló eszközzel, ami talán a legközelebb áll a sízéshez. Elindult a gyepsí szezon a visegrádi Nagyvillám Sípályán.

A nagy szárazság után kezd magához térni a gyepfelület, kezd zöldülni a fű, mintha csak tavasz lenne. A földfelszín most már nem szárad ki a folyamatos csapadék utánpótlásnak köszönhetően, és így már nem fog rázni annyira a gyepsí, mint a júliusi tesztnapon. Akkor egy jeges téli pályához lehetett hasonlítani a körülményeket, most egy igazi friss havas pihe-puha pályához.

Egyszóval eljött az idő az őszi gyepsí szezonkezdethez: szeptember 21-én Tumbász Gergő gyepsí bajnok, profi síoktató közreműködésével meg is tartották a tesztnapot. A szervezők tervei szerint vasárnaptól folyamatosan lesz gyepsízés a téli szezon kezdetéig, és indul a műanyag sípályás síiskola is október első hetében.

Aki komolyan veszi a téli felkészülést, annak itt a lehetőség a Nagyvillám Sípályán, nem mellesleg gyönyörű környezetben, de aki még nem tud síelni, annak sem kell elkeserednie, mert a műanyag pályákon kedvező áron tanulhatja meg az alapokat síléccel akár egy intenzív hétvégi tanfolyamon, vagy a bátrabbak akár gyepsível is kezdhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik