Sport

Jó formában érzi magát Ancsin Gábor

A Pick Szeged csapataszombaton és vasárnap pihen. Ilyen is régen fordult elő.. Ancsin Gábor, a Pick Szeged válogatott átlövője remek formában játszik. Ennek okairól is kérdezte a pickhandball.hu.

Csapatunk két legutóbbi meccsén 13 gólt szereztél, ezek nagy része látványos találat volt. Minek köszönhető a jó forma?

Ancsin Gábor: Támadásban egyre magabiztosabbak vagyunk, ahogy telnek a napok, hetek, úgy lesz jobb a játékunk. Van azonban még tennivaló, hogy a beállóval és a szélsőkkel még olajozottabb legyen az együttműködés. A támadójátékommal azért már nincs sok gond, védekezésben azonban nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, itt még sokat kell fejlődnöm. Viszont az látszik, hogy jó úton járunk, és azt hiszem, ezt az egész csapat nevében is mondhatom.

A szezonban széles lövőrepertoárt villantottál eddig meg. Figyelsz rá, hogy váltogasd, mikor milyen lövésre vállalkozol?

A.G.: Mondhatjuk, hogy igen, de helyesebb, ha úgy fogalmazok: arra figyelek, hogy az adott szituációban a legjobb megoldást válasszam. Ez az utóbbi két meccsen valóban jól sikerült.

Eddig hat bajnoki, hat győzelem a mérleg, a hétvégén viszont nincs meccs, lehet pihenni.

A.G.: Nem rossz, hogy kicsit több szünetünk lesz, így jobban fel tudunk készülni a jövő hétre. Szerdán a PLER ellen játszunk idegenben, majd szombaton 18 órától a Csurgó ellen lépünk pályára az újszegedi sportcsarnokban. Utóbbi számunkra az év egyik legfontosabb meccse a bajnokságban, és egyben az idei eddigi legnehezebb erőpróba lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik