Sport

Beszélgetés Farkas Roland autóversenyzővel a IV. PM Peugeot Vác rali után

Az infoesztergom.hu beszélgetett Farkas Rolanddal a Vác Rali után.

Túl vagyunk a Vác Rallysprinten. A szombati prológon mennyire tudtad kihozni magadból a Röhl stílust?

– Érzésem szerint teljes mértékben. A kezdetektől fogva szerettem a laktanyában lógatni, igaz rövidecske viszont annál jobb. Ritka pillanatok egyike volt, hogy most teljes mértékben 100%- ban, csak a nézőknek autóztunk, faltól falig verettük a Fostikát, bár a szó jó értelmében. Volt mikor megforogtunk a prológon, máskor ilyenkor kifeszülünk mint a sült hal, mert rohannak a másodpercek, itt viszont röhögtünk az egészen. Szívem szerint mentem volna 15 kört egymás után. A legnagyobb örömömre a nézői visszajelzések is pozitívak voltak.

Mit szólsz a sok nézőhöz és hogy tetszett a prológ pálya kialakítása?

– A sok néző az minden alkalommal szívmelengető érzés, arról nem beszélve, hogy hazai pályán, ott azon a részen ahol felnőttem, ott ahol sikerült 352 napot eltöltenem mint élenjáró sorkatona. Ez a prológ helyszín közelebb áll hozzám, mint a bevásárlóközpont parkoló, ami ugyan talán a nézőknek központibb beláthatóbb volt, viszont ott nyüsszögni 1- esben, vagy a laktanyában veretni 2-3-ikban….

A két rendelkezésre álló gyorson mentél egy abszolút negyedik időt. Mesélnél ezt hogy hoztad össze? A kora reggeli szakaszokon való rajtolás mennyire veszi ki az erőt az emberből?

– Én azt gondolom, hogy semennyire- legalábbis belőlem. Valamivel mondjuk több odafigyelést igényel, ugyanis hideg az aszfalt, pont ilyen hideg a gumi, az ember kissé álmos dekoncentrált, és talán ezeket a negatívumokat kell tudni kellő időben lereagálni és akkor minden ok.

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolóid?

– A November eleji Kakucs ‘fesztiválon’ egész biztosan. Tavaly nem sikerült mivel a meccs elején leszakadt a nyomólap. Ezután vagy esetleg ezelőtt kellene még egy sprintet nézni valahol, Pécs környékére szívesen lemennék veretni egyet. Meg aztán lassan jön az év végi szilveszteri jamburi- azt is megcélozzuk..

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik