Sport

Guinness-rekordkísérlet a Szentendrei-Dunaágban

A 24 órás magyar evezős Guinness-rekordkísérletre vállalkozó kielboat-csapat célja legalább 296 kilométer leevezése. A helyszín a Szentendrei-Dunaág alsó szakasza, ahol egy 10 kilométeres kör lesz a pálya, így könnyen követhető lesz a rekordkísérlet.

Több változás is történt a szombat-vasárnapra tervezett, 24 órás magyar evezős Guinness-rekordkísérlettel kapcsolatban: módosult a helyszín és a csapat összetétele, valamint a táv is. A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a helyszínt a Dunai Vízirendészet kérésére kellett megváltoztatni, a Soroksári-Dunán ugyanis este 21 és reggel 6 óra között tilos motorcsónakkal közlekedni, vagyis a kísérő motoros nem tudta volna támogatni az evezősöket a szombat hajnali 2 órától másnap 2 óráig tartó kísérlet során. Az új helyszín a Szentendrei-Dunaág alsó szakasza, ahol egy 10 kilométeres kör lesz a pálya, így sokkal egyszerűbben követhető majd a rekordkísérlet. A bázis a Ganz Villamossági Evezős Klub lesz.

Az eredetileg tervezett 3 fős kielboat-csapat helyett egy kétpárevezősben 6 versenyző váltásban teljesíti majd a megváltozott, 295,2 km-es távot. A változtatásra azért volt szükség, mert kiderült, hogy a Guinness World Records által rögzített 10 éves, 263 km-es világcsúcsot már megdöntötték.

A Varga József, Simon Gergely, Tamás Bence, Halupa János, Preil Patrik és Vermes Péter alkotta csapat célja legalább 296 kilométer leevezése. A hitelesítést a Magyar Evezős Szövetség nemzetközi versenybírói végzik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik