Sport

Felkarolják a 17 éves magyar kamionost

Major Benedek (Major Benedek)
Major Benedek (Major Benedek)

Jövőre a MAN gyári támogatását élvezve versenyezhet a kamion Európa-bajnokságon Major Benedek, az Oxxo Energy Truckrace Team 17 esztendős magyar pilótája.

A megállapodás aláírása alkalmából rendezett hétfői sajtótájékoztatón Jobbágy Ákos, az istálló vezetője azt mondta, már javában tervezik a 2014-es szezont, ennek értelmében a világ legfiatalabb kamionos pilótája a csapattal is meghosszabbította szerződését.

“Az a tapasztalatunk, hogy Benedek alulról építkezve feszegeti a határokat, megbízható, intelligens versenyző, s nagy öröm, hogy az idei eredményei miatt besorolták azok közé a pilóták közé, akik megkapják a MAN gyári támogatását” – nyilatkozta Jobbágy Ákos.


Major Benedek szépen araszol felfelé a szamárlétrán
Fotó: Oxxo Energy Team

Major Benedek, aki az idei 28 futamból kettőt megnyert, s mindegyiken célba ért, azt mondta, a szezon hátralévő három fordulójában a további fejlődés és tanulás a célja.

“Szeretném megtartani a tizedik helyet az összetett pontversenyben, ugyanakkor, bár nehéz lesz, megpróbálom elérni a kilencedik pozíciót” – jelentette ki a fiatal magyar pilóta, aki hozzátette, jövőre még többet akar fejlődni, s mindenképpen az első tíz között szeretné zárni a szezont.

Kiss Norbert, az istálló másik versenyzője azt mondta, a csapat már most is nagyon erős, ő maga rendszeresen az első három hely valamelyikéért csatázik, s azt reméli, hogy a következő idényben csapattársa is az élmezőnyben küzdhet majd a pozíciókért.

“Az idei eredményeink után nincs más hátra, mint hogy kimondjuk: jövőre a bajnoki cím megnyerése a célunk” – nyilatkozta Kiss Norbert, aki a mostani szezonban a MAN támogatásával versenyez.

A kontinensbajnokságból még három forduló van hátra. A pilóták összetett pontversenyében Kiss az ötödik, Major a tizedik helyen áll, míg az Oxxo Energy Truckrace Team a csapatok között a negyedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik