Sport

Bundabotrány a DAC-nál!

foci-labdarugas(1)(960x640)(1).jpg (foci, labdarúgás, )
foci-labdarugas(1)(960x640)(1).jpg (foci, labdarúgás, )

Ha a 15. percig elment a nézőtérről az "összekötő", játszhattak szabadon. De ha maradt, legalább négy gólt kellett rúgni vagy kapni.

Maga a szlovák főrendőr, Tibor Gašpar országos rendőrkapitány számolt be a kibontakozó bundabotrányról, amelyben cseh és szlovák futballklubok játékosait gyanúsítják.

A dunaszerdahelyi FK DAC 1904 hét játékosát vádolták meg, közülük négyen még ma is a magyarok körében legnépszerűbb szlovák-ligás futballcsapatban játszanak.

Négy meccset adtak el a hatóságok szerint, és a cél az volt, hogy legalább négy gól essék ezeken a mérkőzéseken. A rendőrség tájékoztatása szerint a bűnszervezetet egy ázsiai személy vezette, aki közvetítők révén szólított meg és juttatott kenőpénzt élvonalbeli focistáknak Szlovákiában és Csehországban.  Egy eladott meccsért  kétezertől 60 ezer euróig terjedő összeget ajánlott. A rendőrök eddig 19(!)  megbundázott – Szlovákiában és Csehországban lejátszott – mérkőzésről gyanítják, hogy így befolyásolták a végeredményét. Mindegyik esetben ázsiai online fogadóirodákban tették meg a téteket.

Azt is tudni vélik, hogy hogyan működött a mérkőzések eladása. Az ázsiai személynek volt egy szlovákiai közvetítője, ő tárgyalt a már nem aktív labdarúgókkal – ezek a volt focisták szólították meg a jelenleg is aktív, élvonalbeli játékosokat. Velük megbeszélték, hogyan lehetne manipulálni a meccsek eredményét illetve a rúgott gólok számát – mindig a fogadóirodák aktuális kínálata döntött a részletekről.

A közvetítő az érintett mérkőzéseken a nézőtéren ült. Amennyiben a 15. perc után is ott maradt, teljesíteni kellett az előre megbeszélt csalást, ha a 15. perc után távozott, akkor a focisták belátásuk szerint játszhatták végig a mérkőzést. „

.„Sokkolt bennünket a tény, miszerint klubunk négy játékosa be volt avatva és résztvevője volt ennek az elítélendő cselekménynek” – áll DAC vezetőinek a dunaszerdahelyi parameter.sk-hoz eljuttatott nyilatkozatában.

A szlovák bundabotrány további részleteiről itt olvashatnak még többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik