Sport

Tótkának és Lantosnak nem sikerült a bravúr

lantos-adam(960x640).jpg (lantos ádám)
lantos-adam(960x640).jpg (lantos ádám)

A kajakos Tótka Sándornak és a kenus Lantos Ádámnak nem sikerült bejutnia a döntőbe 200 méteren a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Az ifjúsági ötkarikás aranyérmes Tótka hosszú várakozás után rajtolhatott csak el szombaton kora délután a középfutamában, miután a délben jött heves záport követően éppen az ő versenye előtt tartották karban a pálya célterületét. A 19 éves lapátforgató aztán harmadikként ért célba, éppen az olimpiai bajnok brit Ed McKeever mögött, s csak abban reménykedhetett, hogy az ideje jó lesz a továbblépéshez, ugyanis biztosan csak az első kettő jutott a döntőbe. Egészen az utolsó középfutamig úgy tűnt, Tótkának sikerül a legjobb kilenc közé kerülni, itt azonban a harmadikként záró szerb kajakos két századmásodperccel gyorsabb volt nála, így ő jutott a fináléba.

Tótka vasárnap a B döntőben versenyezhet
Fotó: MTI

Tótkához hasonlóan a kenus Lantos Ádám is harmadik lett középfutamában, s ebben a számban is ugyanolyan volt a kvalifikációs rend. Lantos esetében azonban már hamar kiderült, hogy nem reménykedhet, ugyanis mindjárt a következő versenyben jobb időt ment nála a harmadik helyezett.

Így a zárónapon mindkét magyar versenyző a B döntőben, azaz a 10-18. helyért szállhat vízre.

A kenus Lakatos Zsanett és a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa kajakos duó már pénteken, az előfutamból bejutott a fináléba, míg a Lantos, Nagy Péter kenu kettes, valamint Douchev-Janics egyesben ugyancsak szombaton, a középfutamból lépett a legjobb kilenc közé. A Molnár Péter, Bán Kristóf kajakos duónak nem sikerült ugyanez, ez az egység a zárónapon a B döntőben szerepelhet.

A 200 méteres számok éremcsatáit vasárnap rendezik a vb-n, ez alól csak a női C-1 200 méter kivétel, ebben szombaton lesz a döntő.

A szombati versenynapon, 15.25 órától összesen tíz fináléra kerül sor, mindegyikben lesz magyar érdekeltség.

Kajak-kenu vb – A további program

később:
500 és 1000 m-es döntők 15.25

vasárnap:
5000 m-es döntők 9.00
200 m-es döntők 11.00
500 és 1000 m-es döntők 14.30
váltó döntők 17.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik