Sport

Kajak-kenu vb: minden magyar a dobogón végzett

medveczky-erika(960x640).jpg (medveczky-erika)
medveczky-erika(960x640).jpg (medveczky-erika)

Medveczky Erika világbajnok!
Fotó: MTI

A kajakos Medveczky Erika aranyérmet és a szintén kajakos Dombvári Bence bronzérmet szerzett 1000 méter egyesben. A kenus Vajda Attila világbajnok 1000 méter egyesben.

Vajda versenyét követően a kajakos Dombi Rudolf és Kökény Roland bronzérmet szerzett 1000 méteren párosban. Őket a kajakos Kozák Danuta követte, aki elsőként ért célba 500 méter egyesben, így ő is 2013 világbajnokának mondhatja magát.

Jöhetett a kenus Lakatos Zsanett, aki bronzérmet szerzett 200 méter egyesben, majd a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó, akik 500 méter párosban értek oda a dobogó második fokára.

A kenus Vasbányai Henrik és Mike Róbert is remekelt és egy hajóhosszal verve a mezőnyt aranyérmet szerzett 1000 méter párosban, hasonlóan a kajakos Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina duóhoz, akik szintén magabiztosan nyerték az 1000 méteren páros versenyszámot.

Az utolsó döntőn a Korisánszky Dávid, Korisánszky Péter, Vass András és Varga Dávid összetételű kenunégyes hatalmas bravúrral végzett a dobogó legalsó fokán 1000 méteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik