Sport

Benedek Dalma mégsem indulhat, így befejezte a vb-t

benedek dalma (benedek dalma, )
benedek dalma (benedek dalma, )

Újabb fordulat történt Benedek Dalma ügyében a kajak-kenu világbajnokságon: a legfrissebb fejlemény az, hogy az immár szerb színekben versenyző kajakos mégsem folytathatja szereplését K-1 500 méteren.

Vaskuti István, a nemzetközi szövetség alelnöke elmondta: korábban a szerbek óvását azért fogadták el, mert visszanézve a televíziós felvételeket, kiderült, hogy az indítóbíró hibázott, két perccel a kiírtnál korábban rajtoltatta el az ominózus futamot.

A hétszeres világbajnok és kilencszeres Eb-győztes, 31 éves Benedek – aki a férje jogán tavaly ősztől már Szerbiát képviseli, s a júniusi, portugáliai kontinensviadalon egyesben 500 és 1000 méteren is első lett – korábban azt mondta: azért mulasztotta el a rajtot, mert öt percet késett az órája, s rosszul időzítette a bemelegítést.


Helyt adtak az óvásnak
Fotó: MTI

A versenybíróság döntése nyomán a kajakos rajthoz állhatott volna a szám délutáni első középfutamában, ahol így tizen lettek volna. Az olimpiai címvédő Kozák Danuta – aki ezüstérmes lett Benedek mögött az Eb-n – a negyedik középfutamba kapott besorolást. Minden futamból az első kettő, plusz a legjobb harmadik jut a szombati döntőbe.

FRISSÍTÉS:

A sportoló neve lekerült a szám első középfutamának rajtlistájáról, ezzel kapcsolatban Vaskuti István elmondta: a brazil szövetség óvást nyújtott be, mivel Benedek nem teljesítette az előfutamot, a versenybíróság felett álló zsűri pedig – amelynek maga Vaskuti az elnöke – helyt adott a dél-amerikaiak tiltakozásának.

A sportdiplomata elárulta: jelezte három döntéshozó kollégájának, hogy mivel az érintett sportoló korábban Magyarországot képviselte, ő nem szeretne állást foglalni, viszont elfogadja és jóváhagyja a többiek határozatát. A mostani döntés ellen már nem lehet fellebbezni.

Benedek számára így véget ért a világbajnokság, mivel ebben az egy számban nevezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik