Sport

Gólzápor a jégen Miskolcon

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

Az osztrák ligában játszó fehérvári csapat teljes kerettel utazott Miskolcra, így a házigazdák elleni mérkőzésen egyedül Orbán Attila nem játszott, kézsérülése miatt.

Az első harmad 7. percében szerezte meg a Volán első gólját Frank Banham, ezt szinte azonnal újabb követte: Németh Attila talált be a miskolciak kapujába. A jegesmedvéknek sikerül szépíteniük Mickolczi Márk révén. Az első harmad végén azonban kétgólos hátrányban vonultak le, a fehérvár egyik új légiósa, a Las Vegasból érkezett Andrew Sarauer szerzett gólt.

A második harmadban tovább növelte előnyét a Volán Pozsgai Tamás, majd Tóth Gergő találatával. A harmadik harmad pedig újabb gólözönt hozott. Először a fehérváriak ünnepelhettek Németh Attila, majd Hetényi Péter góljának, majd a miskolciak Vladimir Dubek szépítésének. A hajrára is maradt egy gyors gólváltás a hátvédektől: Tokaji Viktor lőtte a Sapa Fehérvár nyolcadik, Hegyi Ádám pedig a miskolc harmadik gólját, ezzel beállítva a végeredményt.

Jó felkészülési mérkőzés volt. A Miskolc egy fiatal csapat, így nem lehet összemérni a miénkkel. Jól használtuk ki a helyzeteinket. A kapott gólok ellenére meg kell dicsérni a miskolciak kapusát, szép védéseket mutatott be – mondta a meccs után Marty Raymond, a Sapa Fehérvár AV19 edzője.

Kevésbé volt elégedett Travis Young, a Miskolci Jegesmedvék trénere: Nem ilyen eredménnyel számoltam. A Fehérvár sokkal jobb csapat, ezt bizonyította is, de mi ráadásul sok hibával játszottunk, és gólokat ajándékoztunk ellenfelünknek. Az akarattal, a hajtással elégedett voltam, de játékban többet kellett volna nyújtanunk – értékelte a látottakat a szakember.

A torna másik mérkőzésén a lengyel Sanok 4-1-re verte a szlovák Extraliga résztvevő Zilina csapatát. Ez utóbbi edzője egyébként Jan Neliba, a SAPA Fehérvár szezon végén menesztett trénere.

Eredmény – Miskolci Autó Kupa:

Miskolci JJSE-Sapa Fehérvár AV19: 3-8 (1-3, 0-2, 2-3)
Miskolci JJSE: Gyenes (Duschek) – Hegyi, Láda, Ritó, Metcalfe, Knox – Orosz, De Bruyn, Popovics, Hajós, Tóth A. – Boyle, Vojtkó, Rafaj, Miskolczi, Godó – Budai R., Szeszák, Dubek, Szilágyi, Faith Vezetőedző: Travis Young
Sapa Fehérvár AV19: Rajna (Bálizs) – Tokaji, Hetényi, Magosi, Nemes, Benk – Jackman, Szirányi, Banham, Sarauer, Kovács Cs. – Pozsgai, Varga, Németh A., Sikorcin, Tóth G. – Gawryletz, Kiss D., Naglich, Mihály Vezetőedző: Marty Raymond

Gólszerzők: Miskolczi, Dubek, Hegyi Á., illetve Banham, Németh A. (2), Sarauer, Pozsgai, Tóth G., Hetényi, Tokaji

Ajánlott videó

Olvasói sztorik