Sport

Oroszlánokkal játszottak a Gorillák

Az "állati" találkozó helye a romániai Arad volt, a játszótársak pedig az Arad Lions és a Fit World Gorillák RC rögbisei voltak. A mérkőzés végén a hazai szurkolók örülhettek, mivel kedvenceik 26-0-ra legyőzték a szegedi csapatot.

Rövid nyári pihenő után már egy hónapja edzésbe kezdtek az hazai rögbi Extra Ligájában is szereplő szegedi rögbisek. A csapat vezetőedzője továbbra is Floruian Marian maradt és a játékos keretben sincs nagy változás, mindössze egytávozó van, a válogatott Szabó Tamás a francia 3.vosztályban folytatja.

Örvendetes hír és a korábbi évek eredményes utánpótlás nevelésének eredménye, hogy a felnőtt keret ismét saját “nevelésű”  fiatalokkal tudott erősödni, akik egyre többen követelnek helyet maguknak a kezdő csapatban is. Nem lehet véletlen az sem, hogy a jelenleg utánpótlás rögbi EB-re készülő magyar U20-as válogatottba is eddig példátlan módon 10 szegedi fiatal került.

A felkészülés első állomásaként vasárnap Aradon, román idő szerint 17 órakor lépett pályára a megfiatalodott szegedi csapat a rutinos Lions ellen.

Már röviddel a kezdés után látszott, hogy erőben nincs különbség a csapatok közt, a fiatalok jól védekeztek és bátran támadtak, sőt állóképességben talán még jobbak is voltak. Ami kicsit hiányzott még a szegediek játékából a pontosság és szervezettség, ami viszont néhány összeszoktató meccs után meg lehet majd. Sok igéretes célhelyzete is volt a Gorilláknak, amit sajnos nem sikerült pontra váltani, az ellenfél viszont kihasználta lehetőségeit, így végül 4 célt kapva biztos hazai siker született.

A rögbi bajnokság új szezonja szeptemberben rajtol, így még van néhány hét a felkészülésre, amelyben továbbra is kiemelt szerepet kap az utánpótlás és rögbi promóció. A támogatók és önkéntesek jóvoltából végre készül a csapat új oktató és klubhelységeinek helyet adó klubháza is, amely az eddig “otthontalan” szegedi rögbis közösségnek soha nem látott új lehetőségeket teremt.

Rugby XV barátságos mérkőzés:Lions Rugby Club UVVG Arad – Fit World Gorillák RC Szeged26 – 0 (12-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik