Sport

Gyurta kiállt mestere, Széles Sándor mellett

széles sándor (széles sándor, )
széles sándor (széles sándor, )

A barcelonai világbajnokság aranyérmese lassan egy hónapos távollét után hazaérkezett. A repülőtéren megerősítette, amint lehet személyesen is felkeresi edzőjét, és biztosítja bizalmáról.

Gyurta Dániel Hosszú Katinkához hasonlóan a számára 200 mellen címvédéssel zárult barcelonai világbajnokság után nem Budapest felé vette az irányt, hanem továbbutazott előbb Eindhovenbe, majd Berlinbe, és a rövidpályás Világkupa-sorozaton versenyzett. Németországból, ahol vasárnap 200 mellen nyert és 100 mellen második lett hétfőn tért haza.

A repülőtéren a borsonline.hu kérdésére elmondta, fárasztó és eseménydús idény áll mögötte és most leginkább arra vágyik, hogy barátnőjével, Borkai Petrával (a MOB-elnök, Borkai Zsolt lánya) végre közösen pihenhessen, nyaralhasson egy kicsit. Az, hogy ez mikor és meddig lehetséges, továbbra is az a Széles Sándor határozza meg, akit még a 200 mell döntőt megelőzően hazaküldtek a világbajnokságról.

“Minden attól függ, milyen programot beszélek meg Széles Sándor mesterrel, aki majd’ tizenöt éve irányítja a felkészülésemet. Szinte jobban tudja, mikor, mennyi pihenőre van szükségem, mint jómagam. Talán ezért is viseltek meg a vele történtek, az, hogy kurtán, furcsán hazaküldték a vb-ről. Amint lehet, felkeresem, hogy újra támogatásomról biztosítsam, hiszen nem először bizonyítottuk be, hogy nyerő páros a miénk – nyilatkozta a borsonline.hu kérdésére Gyurta Dani.

A rövidpályás sorozat átmeneti szünetet követően Moszkvában folytatódik október 12-én és 13-án, aztán Dubaj (október 17-18.), Doha (október 20-21.) és Szingapúr (november 5-6.) következik, a záróviadalt pedig Tokióban bonyolítják le november 9-én és 10-én.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik