Sport

Bernek, Gyurta és Kis sem jutott tovább

Bernek Péter (bernek péter, )
Bernek Péter (bernek péter, )

Szombaton délelőtt három magyar úszóért szoríthattunk a barcelonai úszó-világbajnokságon: Bernek Péter az 50 méter hát mezőnyében indult, Kis Gergő és Gyurta Gergely pedig 1500 méter gyorson szerepelt.


Bernek Péter 50 háton nem jutott tovább
Fotó: MTI

Bernek csobbant először a vízbe, ő a hatodik futamban volt érdekelt, ám hamar hátrányba került és mivel a nullás pályán úszott, a hullámok sem segítették a dolgát. Futamában a kilencedik lett (26.36.), így lemaradt a középdöntőről, a 28.-ként zárta ezt a számot.

1500-on Gyurta tempózott először (a harmadik futamban), ő 15:09.21-gyel az ötödik lett a futamában, így nem lesz ott a fináléban. Sajnos Kisnek sem sikerült bejutnia a döntőbe, ő 15:23.16-ot úszott. Gyurta a 12., Kis a 21. helyen zárt.

“A legjobbamat szerettem volna megúszni, igaz, azzal sem jutottam volna tovább – mondta az MTI-nek az ifjabbik Gyurta. Hozzátette: jól bírta, csak éppen lassú volt, hiába próbált gyorsítani. “Nem az erővel volt a baj, inkább a tempót nem éreztem. Kár érte, mert előzetesen úgy gondoltam, van sanszom a döntőbe kerülésre” – mondta.

Kis Gergő úgy nyilatkozott, hogy sérülése miatt nem sikerült neki a világbajnokság. “Most már elárulhatom, amiről a 400 és a 800 gyors után nem beszéltem: fáj a hátam. Úgy egy hónapja derült ki, amikor bementem a kórházba megnézetni, hogy porckorongsérvem van, amit kezeltetni kell. Eddig nem tettem meg, de így, olykor zsibbadó lábbal, hátfájással nem lehet jó eredményt elérni” – jelentette ki.

Született egy világcsúcs is a délelőtt során, az orosz Julija Jefimova, a 200 méteres mellúszás barcelonai aranyérmese az egyik előfutamban döntötte meg az eddigi rekordot, 19.78 alatt teljesítette a távot, két századot faragva a korábbi csúcsból. Az időeredmény a 21 éves lányt is annyira meglepte, hogy másodpercekig fel sem fogta, mekkorát úszott. Aztán széles mosollyal az arcán fogadta a társak gratulációit.

Este Hosszú Katinka (200 hát), Cseh László (100 pillangó) és Kapás Boglárka (800 gyors) is döntőt úszik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik