Sport

Erdei élete meccse 100 milliót ér

erdei-zsolt(210x140)(3).jpg (erdei zsolt)
erdei-zsolt(210x140)(3).jpg (erdei zsolt)

Elkezdte a felkészülést az amerikai André Ward elleni szeptember 28-ra, Oaklandba tervezett mérkőzésre a WBO és a WBC egykori magyar világbajnoka.

Kedden jött a hír: amikor már mindenki azt hitte Erdei Zsolt szögre akasztja bokszkesztyűjét, újabb meccs került kilátásba. Ráadásul nem is akárkivel mérheti össze tudását a Bokszvilágszervezet (WBO) egykori félnehézsúlyú, illetve a Bokszvilágtanács (WBC) korábbi cirkálósúlyú világbajnoka – Lou DiBella menedzser André Warddal (29) tárgyal.


Andre Ward igazán jó kötésű gyerek
Frrás: wikipedia.org

A veretlen (26 győzelem-0 vereség-16 KO) 29 éves “Isten fiaként” becézett amerikai a (WBA) és a WBC nagy-középsúlyú vb-címvédője, a 2004-es athéni olimpia aranyérmese, ráadásul a súlycsoportoktól független világranglistán is a második helyen jegyzik.

A meccset természetesen az Egyesült Államokba, Oaklandbe tervezik egészen pontosan szeptember 28-ra. Erdei anno azért hagyta ott a klubját, a német Universum Box Promotiont, mert “jegelték” őt, soha nem engedtek a közelébe igazi nagy vadat.

Erdei ezért szerződött az amerikai promóterrel, de eddig a tavalyi elcsalt Monte Carlo-i “Egy millió dolláros gálán” kívül neki sem sikerült komoly sportértékű, vagy legalább búsás gázsival kecsegtető meccset, vagy ellenfelet összehoznia.


Nyári melg ide vagy oda, Erdei megkezdte a felkészülést
Fotó: MTI

Eddig. Mert ha tényleg lesz meccs, úgy Ward minden szempontból remek ellenfél. Súlycsoportjában magasan jegyzett, ráadásul amerikai öklözőről van szó, ami a fizetős televíziós csatornák révén jobban eladható. A hazai profi ökölvívás legismertebb menedzsere Rácz Félix szerint 400-600 ezer dollár (90-130 millió forintot) lehet Erdei gázsija – eredménytől függetlenül persze.

Mi több, ha nyerne, akkor hiába a kor – 39 éves -, elképesztő távlatok nyílhatnak Madár előtt! Igaz a meccshez fogynia kell Erdeinek, hiszen egy újabb súlycsoportban, nagy-középsúlyban kellene bunyóznia.

Világbajnok ökölvívónkról tudni kell, hogy a felkészülések során általában 77 kilogrammig lemegy a súlya, így a 76,2 kilós felső súlyhatárig csak további szűk egy kilót kell leadnia.


39 évesen a nála 10 évvel fiatalabb regnáló világbajnok ellen készül élete meccsére Madár
Fotó: MTI

Az nso kérdésére Erdei így kommentálta a lehetséges meccset: “Nyugodtan írja le, nem én vagyok a meccs esélyese. De ha összejön, nem hagyom ki. Már nem kell tartanom a veretlenségem elvesztésétől sem… Szóval, nincsen veszítenivalóm, én csak nyerhetek Ward ellen.”

A meccs tervezett időpontjáig még kilenc hét van hátra és Madár a saját edzőtermében napi két tréninggel már megkezdte a felkészülést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik