Sport

Cseh Laci a legjobb idővel jutott tovább

cseh lászló (cseh lászló)
cseh lászló (cseh lászló)

Takács Krisztián, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka, valamint Cseh László úszott szerda délelőtt a barcelonai világbajnokságon.

A délelőtt első versenyszáma az 50 méteres női hátúszás volt, ebben nem volt magyar úszó, a legjobb időt a kínai Fu úszta 27.55-tel.

A 100 méteres férfi gyorsúszás a vb egyik legjobban várt száma, ilyen értelemben hasonlít az atlétikai-vb-k 100 méteres síkfutó programjához. Nem kevesebb, mint kilenc előfutamot rendeztek, Takács Krisztián az utolsóban szerepelt, többek között az amerikai Adrian Nathan vagy az orosz Vladimir Morozov mellett.

Épp ő nyerte a futamot 48.67-tel, Takács 8. lett a futamában 49.70-nel, ez elmaradt attól az időtől, amellyel kvalifikálta magát a világbajnokságra. Nem jutott a középdöntőbe. A legjobb időt az amerikai James Magnussen úszta, 47-71-et.

Főszámában, a 200 méteres pillangóúszásban Jakabos Zsuzsa az első előfutamban úszott a háromból. 50-nél negyedik helyen fordult, 100-nál már harmadikként, 150-nél is, a végén viszont alaposan megnyomta: 2:07.87-tel bejött a második helyre a japán Hoshi mögött.


Jakabos Zsuzsának is jól ment az úszás
Fotó: MTI

Hosszú Katinka is indult ebben a számban, ő a spanyol Belmonte Garciától kikapott a futamában, de ez volt a legerősebb futam, így Hosszú a második helyen jutott a középdöntőbe. Jakabos Zsuzsa a hetedik idővel jutott tovább.

„Azt hittem, hogy lassabb lesz az úszásom, de szerencsére jól ment. Az volt a taktika, hogy az utolsó 50-en beleerősítek, és ez sikerült is. Bizakodó vagyok” – mondta Jakabos a futam után.

Cseh Lászlóért izgulhattunk ezután, aki főszámában, a 200 méteres vegyes úszásban állt rajthoz. Remekül ment a futamában, meg is nyerte azt 1:57.70-nel, és mint később kiderült, ez volt a legjobb idő. Az utolsó előfutamban Ryan Lochte csak 1:58.46-ot ment, igaz, a végén egészen flegma módon csusszant oda a falhoz. Sebaj. Folytatás este.

„Jól ment, de a középdöntőben azért ennél sokkal több kell. Annyira erős a mezőny, hogy javulni kell, de most nagyon jól éreztem magam, a fordulók is sikerültek” – mondta Cseh Laci a selejtező után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik