Sport

Sárkányhajó-vb: Hat magyar érem, köztük két arany a nyitónapon

A magyar versenyzők hat érmet, két-két aranyat, ezüstöt és bronzot szereztek a szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokság első, szerdai versenynapján, a 2000 méteres döntők során.

A szervezők tájékoztatása szerint első lett a 20+2 fős junior vegyes csapat és a szenior gárda az úgynevezett A kupában, míg az U24-es nyílt és az U24-es vegyes versenyben másodikként zártak a hazaiak. A premier vegyes és a junior női A kupában harmadik lett a magyar együttes.

A vb-n öt kontinens harminc országának mintegy háromezer sportolója vesz részt, a magyar válogatott hat korosztályban összesen 325 versenyzőt indít.    A 11. sárkányhajó-vb-n csütörtökön az 1000 méteres táv versenyeit rendezik, majd pénteken az 500, szombaton pedig a 200 méteres futamokkal folytatódik a verseny. Vasárnap újabb 500 méteres versenyekkel zárul a vb.

A nyitónapon a Tiszán küzdöttek egymással a sportolók, csütörtöktől a Maty-éri pálya lesz a helyszín, ahová ingyenes járatot közlekedtet a Tisza Volán a Sárkányhajó Világbajnokság idején.

A 40C jelzésű buszok Tarján, Víztorony térről indulnak, és érintik a Mars teret, a Bartók teret és a Dugonics teret. Délelőtt kifelé a járatok óránként indulnak, visszafelé pedig az utolsó buszok megvárják a versenyek végét. Részletes információkat a tiszavolan.hu oldalon olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik