Sport

Ő lehet az új magyar teniszcsillag

stollár fanny (tenisz, stollar fanny, )
stollár fanny (tenisz, stollar fanny, )

Stollár Fanny egyéniben és párosban is nyert a romániai ITF ifjúsági teniszversenyen, ezzel biztosította magának a Junior US Openen való részvételt.

A hétfőn befejeződött temesvári tornán Stollár Fanny szettveszteség nélkül jutott be a fináléba, ahol 6-0, 6-4-re nyert a román Simion ellen. Az MTK játékosa párosban a brit Lumsdennel is tornagyőzelmet ünnepelhetett. Ez volt idei harmadik duplázása.

Stollár Fanny a verseny előtt még a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) junior világranglista 106. helyén állt, de győzelmével 17 helyet ugrott előre. Pillanatnyilag 89., amellyel jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar teniszezőnő (Békeffy Bianka 98., Bondár Anna 100.)

A még mindig csak tizennégy éves leányzó azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tavaly történelmi sikert ért el: mindössze 13 évesen felnőtt magyar bajnokságot nyert. Stollár édesanyja is teniszezőnő volt, párosban nyert magyar bajnokságot, így a lány már eredményesség tekintetében többszörösen megelőzte édesanyját.

Mostani sikerének és világranglista helyezésének köszönhetően a nemzetközi karrierje újabb állomásaként életében először részt vehet első Grand Slam tornáján, a junior US Openen. Abban pedig csak bíthatunk, hogy Krocskó József edző apránként, lépésenként készíti fel tanítványát a felnőtt teniszre, és nem éegtik ki idő előtt az utóbbi évtízedek egyik legtehetségesebb versenyzőjét…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik