Sport

Kézilabda: megszűnik az Atlético Madrid

Atletico Madrid (atletico madrid, kézilabda)
Atletico Madrid (atletico madrid, kézilabda)

Anyagi gondok miatt nem folytatja a sokszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol kézicsapat.

Ugyan hivatalosan megerősítés még nincs az ügyben, de minden bizonnyal megszűnik az Atlético Madrid kézilabdacsapata. A klub Ciudad Real néven már küszködött hasonló problémákkal, éppen azért költözött a fővárosba: 2011-től már madridi csapatként vett részt a hazai és nemzetközi küzdelmekben.

A gárda kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája következő kiírására, de visszalép a sorozattól.


Az Atleticónak annyi
Fotó: AFP

A csapatban olyan világsztárok szerepelnek, mint Jonas Kallman, Julen Aguinagalde, Xavier Barachet, Ivano Balic, vagy éppen Kiril Lazarov.

A kézilabdázók szabadon igazolhatók lesznek. Ezáltal lehetőség nyílik arra is, hogy Szegedre és Veszprémbe is érkezzen pár játékos.

A szegedi csapatban lenne ismerős arc a madridi játékosok számára, hiszen Roberto Garcia Parrondo a magyar bajnoki ezüstérmesnél folytatja. A jobbszélső az előző szezonban a spanyol fővárosban játszott.

Az Atlético Madrid 2012/2013-as kerete

Kapusok: Javier Hombrados, Antonio Díez, Magnus Dahl, Adnan Sabanovic

Mezőnyjátékosok: Miguel Sánchez Migallón, Edu Fernández, Jonas Källman, Álvaro Ferrer, Ángel Romero, Julen Aguinagalde, David David, Roberto García Parrondo, Xavier Barachet, Joan Canellas, Mariusz Jurkiewicz, Jakov Gojun, Josep Masachs, Ivano Balic, Kiril Lazarov

Ajánlott videó

Olvasói sztorik