Sport

Áll a bál a szerb vízilabdában

Totális a káosz az egyik legnagyobb riválisunknál. Se elnök, se pénz, a kapitány és a játékosok mindenkinek beszólnak.

A Világliga Szuperdöntőjének megnyerése után már elég érdekes nyilatkozatott tett a szövetségi kapitány, Dejan Savic. A kapitány elmondta a szövetségben teljes a felfordulás és azt sem tudja a világbajnokság után mi lesz a sorsa.

Az Amerikai Egyesült Államok vezetője, Dejan Udovicic – akit érdekes körülmények között menesztettek korábban – úgy vélekedett, hogy hatalmas problémák vannak és nem csodálkozna ha az egész rendszer megbukna.

A waterpolo.hu kérésére Dean Bauer, a Sportske Novosti újságírója vázolta a helyzetet.

Elmondása szerint a szerb szövetség legutóbbi közgyűlésén sem sikerült elnököt választani. A kassza üres, közben a háttérben érdekháború zajlik.

A szerb póló élő legendája, Igor Milanovic és a korábbi kapitány, Nenad Manojlovic háborúzik egymással. Az utóbbi a leváltott elnököt, Velibor Sovrovic mellett áll. Állítólag Milanovic nem tudja elviselni, hogy Udovicic leváltása után nem ő lett a válogatott edzője, hanem Savic.

A játékosok is nehezen viselik a helyzetet. Ennek lehetett a jele, az is, hogy a Kanada elleni felkészülési meccsük verekedés miatt félbeszakadt.

Kérdés, a barcelonai világbajnokságon milyen állapotban lesznek a szerbek. A július 22. és augusztus 3. között megrendezendő vizes vb-n egy csoportban leszünk, kiegészülve Ausztráliával és Kínával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik