Sport

Boltnak fel kell kötnie a gatyát

usain bolt (usain bolt, )
usain bolt (usain bolt, )

Usain Bolt ugyan megnyerte a világbajnoki válogatóját, de Tyson Gay a világ idei legjobb idejével jelezte neki, hogy készen áll a kihívásra.

Az Amerikai Egyesült Államokban és Jamaicán is az atlétikai-világbajnokságra selejteztek a vágtázók. Az USA-ban Tyson Gay a szezon során először állt rajthoz teljesen egészségesen ez pedig meg is látszott a teljesítményén, ugyanis 9.75-ös idővel, a világ idei legjobb eredményével nyerte meg a 100 méteres sprintfutás válogatóját. A második Justin Gatlin lett, ő 9.89-et repesztett.

“Nem voltam olyan éles, mint amennyire szerettem volna, de egészséges vagyok, ez a legfontosabb” – mondta Gay.

A harmadik helyet Charles Silmon (9.98 mp) szerezte meg, mindössze két ezreddel megelőzve Michaels Rodgerst (9.98 mp), így a moszkvai világbajnokságon ő lesz Gay és Gatlin mellett a harmadik amerikai induló a klasszikus távon.


Usain Boltnak még van mit javulnia, de nem aggódik
Fotó: AFP

Közben az olimpiai bajnoki címvédő, világcsúcstartó Usain Bolt 9.94-et futott Jamaicán, de ez is elég volt, hogy megnyerje a válogatót. A világsztár a tőle megszokott módon lassan kezdett, de a táv felénél befogta Nickel Ashmeade-t, akit végül le is győzött. Utóbbi ráadásul visszacsúszott a harmadik helyre (9.99), a második helyet Kemar-Bailye Cole (9.98) kaparintotta meg.

“A győzelmem renden volt. Az idő miatt nem igazán aggódom, van még jó egy hónapom, hogy formába lendüljek az oroszországi vb-re” – mondta Bolt, aki karrierje során 35. alkalommal futotta le 10 másodpercen belül a 100 métert.

Az atlétikai-világbajnokságot idén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezik. A sregeszemlére augusztus 10-18-ig kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik