Sport

Kiállítások, romboló szurkolók, csúnya vereség Szegeden

Szeged2011(960x640).jpg (Szeged2011)
Szeged2011(960x640).jpg (Szeged2011)

Legalább 3 ezer szegedi látogatott ki az SZVSE stadionba, azt remélve, hogy a város csapata az osztályozó második mérkőzésén kiharcolja a bentmaradást az NB II-ben a Várda SE-vel szemben. Azonban az odavágón 1-1-re végződött meccs visszavágója inkább hasonlított egy futball horrorhoz, mintsem labdarúgáshoz.

A várdaiak már a 8. percben megszerezték a vezetés, és a gól nem csak a kapu hálóját, de a szegedi játékosok idegeit is alaposan megviselte. Előbb a 18. percben Tóth Imrénél szakadt el a cérna, aki felrúgta a várdaiak kapura törő csatárát, amiért piros lappal jutalmazta a bíró. Ulviczki a 25. percben egy kisvárdai játékos arcába könyökölt, ezért kellett elhagynia a pályát, majd három perccel később Gálhidi Györgyöt, a Szeged 2011 edzőjét küldte el a kispadról a bíró reklamálás miatt egy, a lelátóról igencsak durvának tűnő szóváltás után.

Ekkor már a feldühödött tömeg ordítozva szidalmazta a bírót, és mivel többen át akarták törni a kerítést, a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. Ami ugyan később folytatódott, de a második félidő 69. percében újra az öltözőbe rendelte a csapatokat a bíró, miközben roham rendőrök próbálták elállni azt a rést, ahol a szegedi ultrák igyekeztek be a pályára, hogy a bírón töltsék ki dühüket. Ez sikerült is, és mivel Németh Ádám játékvezető pár perc után megbocsátott a szurkolóknak, tíz perc kényszerszünet után ismét megkezdődhetett a küzdelem, ami még egy várdai gólt hozott, így a Szeged 2011 3-0-as vereséggel köszönt el az NB II-től.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik