Sport

Már Szegeden gyakorol a magyar férfi-kézilabdaválogatott

magyar férfi kézilabda válogatott (kézilabda, férfi kézilabda válogatott, )
magyar férfi kézilabda válogatott (kézilabda, férfi kézilabda válogatott, )

Szombaton 19 órakor az újszegedi sportcsarnokban rendezik meg a Magyarország–Szlovákia férfikézilabda-Európa-bajnoki selejtezőt. A magyar válogatott csütörtök este már Szegedre érkezett.

A magyar válogatott döntetlent (25–25) játszott szerdán este Lettországban, és ez az „iksz” azt jelentette, hogy a mieink kiharcolták a jövő évi dániai Európa-bajnokságon való szereplést.

A lett túra után következik a szombati szegedi fellépés. 19 órakor a szlovák csapatot fogadjuk. Érdekesség lesz, hogy az ellenfélnél szerepet kap a szegedi közönség nagy kedvence, Fero Sulc, aki Mikler és Tatai kapuját rohamozza majd.

Tétje nincs, de presztízse annál nagyobb az Eb-selejtezőnek. Ha megnézzük a szlovák csapat keretét, akkor jól láthatjuk, hogy több olyan játékos is szerepel, aki Magyarországon játszik, illetve játszott. Ez pedig biztos, hogy ösztönzőleg hat majd a vendégjátékosokra. Stochl, Paul kapus, Sulc, Kukucka, Kopco, Petro neve lehet ismerős, de Martin Stranovsky (Barcelona) – testvére, Tomas a Pickben játszott –, és Szűcs Csaba (jelenleg Hannover, de Nordhornnal játszott már Szegeden) is Európában jegyzett kézilabdás.

Elővételben már a jegymester.hu oldalon szépen fogytak a jegyek, így érdemes lesz csütörtök délután (15 órától 18.30-ig) megvásárolni az újszegedi sportcsarnok jegypénztárában a belépőt, amely 1750 forintba kerül.

A szlovák csapat pénteken érkezik Szegedre és edz majd délután a csarnokban. A magyar válogatott péntek este tart majd tréninget a meccshelyszínen.

A csoport állása: 1. Horvátország 8 pont (135–111), 2. Magyarország 7 (131–122), 3. Lettország 3 (126–138), 4. Szlovákia 2 (117–138).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik