Sport

Bebiztosíthatja az Eb-szereplést a kéziválogatott

Férfikézilabda-válogatott (férfikézilabda vb 3013, férfikézilabda-válogatott, schuch timuzsin, nagy kornél, )
Férfikézilabda-válogatott (férfikézilabda vb 3013, férfikézilabda-válogatott, schuch timuzsin, nagy kornél, )

Lettország ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt a magyar férfi-kézilabdaválogatott. Mocsai Lajos csapatát egyetlen pont választja el az Eb-től.

Hétfőn elutazott a magyar férfi-kézilabdaválogatott Lettországba. Az utazás előtt a külföldön játszó Mocsai Tamással és Nagy Kornéllal egészült ki a 18 fős keret.


Fotó: AFP

Mocsai Lajos csapatában nincs nagy meglepetés, pár tehetséges fiatal mellett olyanok is lehetőséget kapnak, akik eddig ritkábban jutottak szóhoz a nemzeti csapatban. Ilyen például Pallag Péter, Kocsi András, Szalafai Gábor vagy Varsandán Milán.

A szerda esti mérkőzés lesz az utolsó idegenbeli találkozónk. A szombati záró fordulóban majd a szlovákokat fogadjuk Szegeden.

A magyar válogatott négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel büszkélkedhet. Így a 4. selejtezőcsoport második helyét foglaljuk el, Horvátország mögött. A lett válogatottal már találkoztunk a selejtezők során. Akkor Gyöngyösön 32-25-re legyőztük szerdai ellenfelünket.

Amennyiben sikerülne pontot szerezni az esti összecsapáson, válogatottunk biztos résztvevője lenne a 2014-es dániai kontinensviadalnak.

A Dobelében magyar idő szerint 18.05-kor kezdődő mérkőzésről a Sport24 élő szöveges tudósításban számol be.

Eb-selejtezők, 4.csoport, 5–6.forduló

Június 12., 18.05, Dobele: Lettország–Magyarország

Június 12., 20.30, Pozsony: Szlovákia–Horvátország

Június 15., 18.00, Umag: Horvátország–Lettország

Június 15., 19.00, Szeged: Magyarország–Szlovákia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik