Sport

Kiállnak a tanítványai Turi mellett

turi-gyorgy(210x140)(1).jpg (turi györgy, cseh lászló)
turi-gyorgy(210x140)(1).jpg (turi györgy, cseh lászló)

A Budapest Spartacus SC volt sportolói és a Kőbánya SC sportolói nyílt levélben foglaltak állást a Szepesi-könyvvel kapcsolatban.

Az utóbbi hetekben elég sok beszédtémát adott az örökös bajnok úszónő, Szepesi Nikolett botránykönyve. Az egykori sportoló önéletrajzi művében kendőzetlenül meséli el ilyen-olyan hódításait (mi elolvastuk, erről ITT olvashatsz), valamint olyan állítást is tett, hogy őt korábban molesztálták.

Szepesi múlt hét szerdán azt nyilatkozta, hogy ő és a szülei is többször jelezték az edzőnek, annak idején mégsem indult vizsgálat amiatt, hogy 13 éves korában masszőrje szexuálisan molesztálta a gyúrószobában. Az egykori Európa-bajnoki bronzérmes úszónő a Digi Sport Reggeli Start című műsorában azt is mondta, hogy ha annak idején továbbviszi az ügyet, akár a pályafutásának is vége lehetett volna. Hozzátette: volt olyan versenyzőtársa, aki éppen emiatt hagyta abba a versenyszerű úszást. Az exsportoló további részleteket csak a hivatalos vizsgálaton kíván elárulni, de annyit közölt, hogy mások is meg tudják erősíteni, amiket a könyvében leírt.

A szexuális zaklatás kapcsán a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) már vizsgálódik, a könyvben pedig csak Cárként emlegetett Turi György pedig elmondta, nem volt erről tudomása. Azt viszont elismerte, hogy ha úgy érezte, akkor eljárt a keze.

A MÚSZ a hivatalos honlapján tette közzé azt a nyílt levelet, amelyet a Budapest Spartacus SC volt és a Kőbánya SC jelenlegi sportolói írtak. Ebben kiállnak Turi György mellett.

A levelet IDE kattintva olvashatod el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik