Sport

Két vébét is kapott Magyarország

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) pénteki döntése alapján decemberben junior világbajnokságot, jövő áprilisban pedig ifjúsági vb-t tartanak hazánkban. A felnőtt-vb Koreában lesz.

A magyar jégkorongszerető közönséget természetesen a jövő évi divízió I-es világbajnokság helyszíne izgatta a legjobban az IIHF pénteki kongresszusának témái közül. Dél-Korea mellett döntöttek, a másik lehetőség a hozzánk lényegesen közelebb eső Ukrajna lett volna. A torna dátumát később fogják pontosan meghatározni. Az EBEL-ben szereplő szlovén és osztrák játékosok miatt az a hír járja, hogy a két ország szövetsége lobbizik azért, hogy később legyen az eddig megszokottnál, azaz ne április közepén kezdődjön.

A hockey-news.info cikke alapján siker koronázta igyekvésüket, ugyanis ott Szöult írják a 2014-es helyszínnek, és már pontosabb dátumot is adnak hozzá: április 20. és május 2. között (idén április 14-20-ig tartott).

Magyarországon két világbajnokságon is szurkolhatunk csapatunknak a 2013/2014-es szezonban. A junior vb (Divízió II/A) december 15-21-ig, az ifjúsági (Divízió I/B) pedig valamikor április közepén lesz majd, ennek időpontja még egyeztetés alatt. Hogy melyik városban rendezik a vb-ket, arról később dönt majd a Magyar Jégkorong Szövetség.

Pénteken született döntés a 2017-es A csoportos világbajnokság helyszínéről is. A közösen pályázó franciák és németek lesznek majd a házigazdák, így a hokirajongók vigyázó szemeiket Párizsra és Kölnre vethetik majd.

Íme, a győztes pályázati film

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik