Sport

Egy futballstadion is kevés lenne a győri kéziszurkolóknak

Győri Audi ETO KC (győri audi eto kc, )
Győri Audi ETO KC (győri audi eto kc, )

A Győr–Larvik női kézilabda Bajnokok Ligája döntő szombati veszprémi visszavágója a győri városháza előtt óriáskivetítőn is nyomon követhető lesz.

Miután a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első mérkőzésén a Győr három góllal elintézte Norvégiában a Larvikot (21-24), az eddigieknél is nagyobb érdeklődés mutatkozik a mérkőzés iránt. Alighanem, ha Győrben rendeznék a találkozót, a futballstadion is simán megtelne – mondjuk volt már példa arra, hogy a Schalke Arénában kézilabdáztak –, egyes becslések szerint minimum négyszeres túljelentkezés van a Veszprémben megrendezésre kerülő visszavágó jegyeire.

Az igényt persze képtelenség kielégíteni, hiszen az MKB Aréna ötezer néző befogadására képes.

Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a Győri Önkormányzati Sajtószolgálat szerdai közlése szerint a városháza előtt óriáskivetítőn lehet majd követni a meccset, sőt, azt követően a csapatot este fél kilenc körül ugyanitt fogadják majd.

Mindenki fiesztára készül tehát. Csak nehogy korai legyen az öröm!

Ugyanis a korábbi hét nemzetközi kupadöntőben kivétel nélkül elbukott a Győr. A BL-ben 2009-ben és tavaly – az utóbbi esetben idegenben lőtt kevesebb gólja miatt –, az EHF Kupában 1999-ben, 2002-ben, 2004-ben és 2005-ben, a KEK-ben pedig 2006-ban maradt alul a fináléban. Reméljük, szombat délután sikerül átlépni a múlt árnyékán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik